Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Vnukinja je uresničila sanje bolnega dedka tik pred njegovo smrtjo

EN_01309368_0008.jpg

AsiaWire/EAST NEWS

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 10/06/21

Prav posebno fotografiranje

Dedek Elsie Fu Xuewei je imel eno željo: dočakati poroko vnukinje, da bi jo videl v beli obleki in jo pospremil do oltarja. Dekle pa se še ni nameravalo poročiti. Ustanovilo je lastno podjetje, pomembno ji je bilo delo.

Ko je njen dedek resno zbolel, se je Fu odločila, da mu pokloni izjemno darilo.

Za dedka je oblekla poročno obleko

Stari starši igrajo v našem življenju pomembno vlogo. Za mnoge so vzgojitelji in prvi učitelji, ki mlado generacijo popeljejo v odraslost. Fu v tem pogledu ni bila izjema. Od otroštva so zanjo skrbeli stari starši.

Na žalost je njen 87-letni dedek resno zbolel. Zdravniki so opozarjali, da mu ni ostalo veliko časa. V dveh letih je dvakrat doživel možgansko kap, imel je tudi težave s srcem. Pogosto je bil hospitaliziran.

Mož je imel eno veliko željo. Svojo vnukinjo je želel videti v poročni obleki in se z njo fotografirati pri profesionalnem fotografu. Dekle se je strinjalo in se odločilo izpolniti njegove želje.

Nikoli ne vemo, koliko časa nam je ostalo za stik z družino. Fu je to razumela in zato stvari vzela v svoje roke. “Želim, da me vidi kot nevesto,” je povedala tedaj 25-letna Fu. Odločila se je, da si bo za svojega ljubljenega dedka nadela poročno obleko.

Fu Qiquan je želel vnukinjo pospremiti do oltarja in njeno roko predati bodočemu možu. “Ker ne vem, ali bi lahko živel dovolj dolgo, da bi to storil, sem želela, da to storimo nemudoma,” je povedala za dailymail.co.uk.

Dedek je bil zanjo kot oče

Skrb za Fu so stari starši prevzeli po ločitvi njenih staršev. Takrat je bila stara 10 let. Dedek in babica sta jo vzgajala do 18. leta. Pozneje je Fu odpotovala v tujino in izobraževanje nadaljevala na univerzah v Švici in v Singapurju.

Tako z babico kot tudi z dedkom jo je vedno povezovala močna vez. Zanjo sta bila njena najboljša prijatelja. Pripovedovala jima je o vsakdanjih stvareh, šolanju, skupaj so hodili na počitnice, zaupala jima je svoje težave v zvezi s svojimi vrstniki. Včasih ju je s seboj vzela celo v nočne klube.

V enem izmed intervjujev je Fu povedala, da je bil dedek zanjo tip “macho” moškega, čeprav je bil, kot je priznala, tudi izredno občutljiv, dobrega srca in jo je zelo razvajal.

Obleka s tančico in bordo obleka

Dedkova bolezen je spremenila Fujin pogled – odločila se je, da bo cenila vsak trenutek, ki ga preživlja z njim. Uredila je posebno fotografiranje, svojega načrta pa do konca ni razkrila.

Nekega dne je Fu Qiquana peljala na pregled v bolnišnico. Ko so končali, je spontano vprašala dedka, ali se res želi fotografirati z njo. Pritrdil je. Z vnukinjo sta odšla v fotografski studio. Fu je za dedka izbrala elegantno, tridelno bordo obleko. Sama si je nadela čudovito poročno obleko z dolgo tančico.

Na fotografijah je 87-letnik nasmejan, ko gleda svojo ljubljeno vnukinjo. Slike so ganljive.

Portret dedka na rami

Nekaj tednov pred fotografiranjem si je Fu na ramo vtetovirala dedkov portret. “Poroke še nimam v načrtu. Toda želim, da bi se moj bodoči mož in najini otroci spominjali dedka – najpomembnejše osebe v mojem življenju,” je povedala za Chengdu Economic Daily.

Ljubezen, ki se nadaljuje

Posnete fotografije so čudovita slika ljubezni in izraz globokih družinskih vezi – vse to Fu v sebi neguje tudi po smrti dedka. Danes ima družino, na začetku leta 2019 pa je rodila čudovito hčerko.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevod in priredba: Jezikovno Mesto

Tags:
družinaodnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.