Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko smo v skušnjavi, da bi grešili, upoštevajmo nasvet sv. Frančiška Saleškega

Francis de Sales

Public Domain

Philip Kosloski - objavljeno 10/02/21

Nekaj praktičnih nasvetov, kako premagati skušnjavo

Kadar nas navda nepremagljiva skušnjava po točno določenem grehu, se ji pogosto zelo težko upremo. Verjetno se zavedamo, da je to nekaj slabega, toda strasti nas ženejo, da kljub temu grešimo.


INSOMNIA

Preberite še:
4 nasveti sv. Frančiška Saleškega v boju proti nespečnosti

Sv. Frančišek Saleški v svoji knjigi z naslovom Uvod v pobožno življenje pojasnjuje, kaj moramo storiti, ko se skušnjava prvič pojavi.

Takoj ko začutite skušnjavo, storite tako kot otroci, ko v gozdu zagledajo volka ali medveda. Nemudoma stečejo v varno zavetje očeta ali matere ali pa glasno zakličejo na pomoč. Tudi vi na enak način stecite k Očetu, prosite ga za sočutje in pomoč, to je zdravilo, ki nam ga je ponudil sam Gospod: “Molite, da ne pridete v skušnjavo.”

Če skušnjava vztraja, obstaja še drugo zdravilo.


COUPLE

Preberite še:
Nasveti sv. Frančiška Saleškega za trden zakon

Če skušnjava kljub temu vztraja ali še narašča, v duhu hitro objemite sveti križ, kot bi v resnici objemali Jezusa Kristusa, navzočega tukaj in zdaj. Odločno se upirajte skušnjavi in vztrajno prosite za njegovo pomoč; in dokler vas skušnjava muči, vztrajajte v odporu. Toda medtem ko se tako odločno upirate, se ne osredinjajte na skušnjavo oči imejte uprte zgolj v Gospoda, kajti če boste premišljevali o skušnjavi, še posebej, če je ta zelo močna, lahko omaje vaš pogum.

Poleg teh osnovnih nasvetov se boste skušnjavam učinkovito uprli tudi tako, da boste svojo pozornost preprosto preusmerili drugam in svoje misli posvetili drugi dejavnosti.

Odvrnite svoje misli s kakršno koli primerno in koristno dejavnostjo, kajti če jih boste zapolnili s čim drugim, bo to odgnalo skušnjavo in vse zle predstave, ki vam rojijo po glavi.

Skušnjavam se je težko upreti, toda z Božjo pomočjo je vse mogoče.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


web 3 gasper predanic

Preberite še:
“Ko si moški dovoli jokati, postane čustveno bolj stabilen in manj obsoja”


STRACH

Preberite še:
Premagajte teh 8 strahov s pomočjo Svetega pisma


MASK

Preberite še:
Moder nasvet p. Pija med epidemijo španske gripe v Italiji

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.