Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Moč molitve in zgodba o fantu, ki ga je Marija rešila levkemije

JESUS CABELLO

Gentileza

Javier González García - objavljeno 18/08/20

Obljuba, ki so jo starši dali, ko je bil kot otrok hudo bolan, se je desetletja pozneje izpolnila prek glasbe

Jesus Cabello z ženo Palomo in sedemletnim sinom živi v Cordobi. Star je 36 let in je odraščal v vasici blizu mesta. Je najmlajši od štirih otrok v družini in je učitelj španščine na javni šoli. Na prvi pogled je njegovo življenje povsem običajno, a je v resnici daleč od tega.


FATIMA

Preberite še:
V cerkev je prišel fant in ga zabodel. “Rešila me je fatimska Marija”

Levkemija pri letu in pol

Njegova pot bolezni se je začela, ko je bil star komaj 18 mesecev. Takrat so mu postavili diagnozo: levkemija.

Ker je bil še tako majhen, so nemudoma začeli zelo agresivno terapijo, na katero pa se ni odzval tako kot nekateri njegovi vrstniki.

“Lasje mi niso izpadli in tudi nisem bil brez energije, medtem ko so številni moji vrstniki imeli dolgoročne posledice. Kljub temu je test pokazal, da zdravljenje ne deluje,” je povedal Jesus.

Čez čas je bolezen prešla v mirovanje, a se je vrnila v še hujši obliki, ko je bil Jesus star štiri leta. Takrat so mu želeli presaditi kostni mozeg, a so zdravniki ocenili, da bi bilo to zanj preveč nevarno.

Njegov oče je zato z občutkom zapuščenosti, obupa in predaje odšel v cerkev, stopil pred kip Marije in molil: “Če je to tvoja volja, ga bom pustil, da odide … Če pa ostane, bo to zato, da ti bo služil.”

JESUS CABELLO
Gentileza

TRIGEMELAS

Preberite še:
Kako je Marija spremljala prav posebno nosečnost

Čudež

Nato se je vse skupaj odvijalo zelo hitro. Jesusa so ponovno odpeljali v bolnišnico na urgenco in ponovili test. Ta je povsem šokiral zdravnike, saj je pokazal, da bolezen znova prehaja v mirovanje.

Čez nekaj let se je nato zgodilo še nekaj, kar je presenetilo vse. Ko je bil star osem let, so mu z vratu odstranili limfom, ki ga prej niti opazili niso. Z njim je živel štiri leta, brez kakršnih koli simptomov.

Zdravniki so vse, kar se je Jesusu zgodilo, pripisali dejstvu, da se otroški metabolizem zelo hitro spreminja in da je nepredvidljiv. Jesusova družina pa je imela drugačno teorijo. Verjeli so namreč v moč molitve, ki je poskrbela, da se je zgodilo nekaj nadnaravnega.

Jesus sicer kot otrok ni prav dobro razumel, kaj se z njim dogaja, starši pa so v dobri veri prikrivali, kako resno je njegovo stanje. Pri 14 letih je vendarle izvedel za bolezen, ki ga je mučila v otroštvu. Takrat se je tudi začel spraševati, kaj je njegovo poslanstvo na tem svetu in kaj Bog želi od njega.
Preberite še:
Kako je Marija Pomagaj pomagala zgraditi baziliko v Torinu

Preobrat in odkritje življenjskega poslanstva

Začel je iskati odgovore in se pri 17 letih udeležil duhovnih vaj. Takrat je med molitvijo v kapeli doživel izkušnjo, ki je za vedno spremenila njegovo življenje.

“Med molitvijo sem doživel srečanje z Jezusom. Čutil sem objem, ki me je spremenil. Od takrat sem vedel, da je Kristus živ in da imam poslanstvo,” je pojasnil.

To poslanstvo je Jesus našel v glasbi. Je namreč ustvarjalec in izvajalec katoliške glasbe. Do tega poslanstva sta ga pripeljali njegova družina in vera.

Njegova glasbena kariera se je začela razvijati že v najstniških letih, glasbo pa ustvarja še danes. Med drugim je leta 2012 nastopil v Milanu za papeža in pred milijonom drugih poslušalcev.

Glasba je res njegova velika strast, a njegova družina še večja. Rad slavi Gospoda s svojo glasbo, njegov glasbeni navdih pa vedno prihaja od družine.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.
Preberite še:
3 pogledi na prijateljstvo, kot ga je doživljala Marija
Preberite še:
Kako je Marija napovedala dan, ko je v Rimu sredi poletja zapadel sneg


MOJCA BUH

Preberite še:
Diagnoza rak le tri mesece po porodu: “Bolezen je prinesla več dobrega kot slabega”

Tags:
bolezenmolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.