Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kako je Marija spremljala prav posebno nosečnost

TRIGEMELAS

Gentileza | Shutterstock-Photogrape

Esteban Pittaro - objavljeno 12/08/20

Ko se v času koronavirusa zgodi prav posebno rojstvo

Victoria, Delfina in Julieta so enojajčne trojčice iz Argentine. Takšna nosečnost je sicer zelo redka, saj so možnosti zgolj 1 proti 200 milijonov. Trojčice so se rodile konec julija v 32. tednu nosečnosti, vsaka pa je tehtala le okoli kilogram in pol. Čeprav so zdrave, preventivno ostajajo v bolnišnici.

Tudi njihova mama Vanina se odlično počuti. Pri porodu jo je spremljal njen mož in ponosni očka Leonel.


SAD WOMAN

Preberite še:
Nosečnost pri 16 in nato splav. “Bala sem se, da me bo Bog kaznoval za to, kar se je zgodilo”

Za nosečnost izvedela na potovanju

Leonel in Vanina sta po poklicu učitelja in se poznata že iz najstniških let. Za nosečnost sta izvedela na začetku tega leta med potovanjem po Evropi. Tako sta že takrat vedela, da se bo njuna družina širila, kako zelo, pa sta izvedela šele na prvem pregledu 15. februarja, ko sta se vrnila v Argentino.

Pri 35 letih sta prvič postala starša, a jima pomoči ne bo manjkalo. Oboji stari straši namreč živijo zelo blizu, Leonelovi starši celo v isti hiši. Zaradi pandemije covida 19 sicer še niso mogli v živo spoznati svojih vnukinj.

TRIGEMELAS
Viral - Fair use

FAMILY PROŠT

Preberite še:
Mamica četverčkov: Bog naju je pustil čakati, da sva bolj dozorela in se še bolj povezala

V bolnišnici v prav posebni družbi

Za to bodo morali počakati še nekaj tednov, ko bodo deklice pripravljene za odhod domov, a, kot pravi njihova mama, tudi zdaj niso same. V bolnišnici so namreč v prav posebni družbi: device Marije Čudodelne svetinje.

Z Marijo Čudodelne svetinje se je mama trojčic prvič srečala na Poljskem, kjer je tudi izvedela za nosečnost. Nato se ji je Marija prikazala še na poti po Italiji in nazadnje, na dan rojstva trojčic, le nekaj metrov pred vhodom v porodnišnico, je povedala Vanina. Kot zanimivost, le 800 metrov od porodnišnice je župnija Marije Čudodelne svetinje.

Vaninina nosečnost je bila sicer zelo tvegana in možnosti, da bi prišlo do zapletov, so bile zelo visoke. Večino nosečnosti je zato morala počivati.

TRIGEMELAS
Viral - Fair use

WCZEŚNIAK

Preberite še:
Deček, rojen v 23. tednu nosečnosti, kljubuje vsem napovedim

Ker so se deklice rodile mesec pred rokom, je bilo v nevarnosti tudi njihovo življenje. Po rojstvu je bilo sicer nekaj manjših zapletov, a za zdaj kaže, da bo z njimi vse v redu. Tudi po zaslugi Marije, ki jih spremlja že vse od njihovega spočetja.

O čudodelni svetinji

Marija si je za svojo poslanko izbrala mlado sestro Katarino Laboure (1806), ki je bila takrat novinka pri sestrah usmiljenkah v Parizu. Kmalu po vstopu k usmiljenkam je doživela čudovita Marijina razodetja. Večkrat jo je videla v kapeli. Prvič ponoči, potem pa med skupno molitvijo. Med enim izmed teh prikazovanj, 27. novembra 1830, ji je Marija naročila, naj da kovati svetinjo, kakor jo je videla v prikazovanju, in bo tistim, ki jo bodo nosili, izprosila velike milosti. Prav takšnih milosti je bila deležna tudi družina iz Argentine.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


SANJA-JERICEK

Preberite še:
“Nosečnost je zagotovo največji čudež v mojem življenju do zdaj”


TRIPLETS

Preberite še:
Kot bi zadela na lotu: rodila je enojajčne trojčke


SUZANNE AND RACHEL GUY

Preberite še:
Pred 22 leti sta zavrnila splav. Zdaj pa njuna hči navdihuje druge

Tags:
Marijanosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.