Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kako lahko to poletje duhovno zrastete

FAMILY VACATION

PIXABAY

Edifa - objavljeno 20/07/20

Tudi poletje je odličen čas, ko se lahko na različne načine povežemo z Bogom

Čas dopustov je tu, ne glede na to ali se bomo odpravili kam na počitnice ali pa bomo tokrat preživljali čas doma ali v bližini doma.

Pomembno pa je, da tudi takrat, ko imamo čas za sproščanje in počivanje, ne pozabimo na naše duhovno življenje. Še več. To je čas, ki ga lahko izkoristimo za to, da tudi duhovno zrastemo.


FAMILY,ROAD TRIP

Preberite še:
Kaj storiti, da dopust ne bo le čas prepirov

Kotiček za molitev

Če se odpravljate kam na počitnice, lahko s sabo vzamete “prenosni” kotiček za molitev. Potrebujete le svečo in podobice, ki vam veliko pomenijo.

Če boste ostali doma, lahko nekaj časa namenite, da osvežite kotiček za molitev, ki ga imate doma. Lahko tudi zamenjate lokacijo. Bodite ustvarjalni, da vam bo na mestu, kjer se boste povezali z Bogom, res prijetno.

Tudi otroci vam pri tem lahko pomagajo. Če so že dovolj veliki, si lahko molitveni kotiček ustvarijo tudi sami.

Knjige

Med počitnicami si pogosto vzamemo čas za branje. Če imate majhne otroke, morda res ne boste imeli časa, da bi prebrali kakšen roman, vendar to ne pomeni, da knjige ne pridejo v upoštev. Preberite knjigo vašemu otroku, pripovedujte mu zgodbe.

Če boste branju lahko namenili malo več časa, si naredite bralni načrt. Ne pozabite na Sveto pismo in na tiste knjige, ki bodo poskrbele tudi za vašo intelektualno in duhovno nego.


FAMILY

Preberite še:
Kako se v času dopusta in počitnic res spočiti?

Ne pozabite na sveto mašo

Ko smo na počitnicah, se zdi, kot da je vsak dan nedelja, a hkrati pozabimo, da je nedelja Gospodov dan. Tudi med počitnicami se udeležite svete maše, če je to le mogoče. (V tem času le ne pozabite v kovček spakirati razkužila in maske.)

Podarite svoj čas

Da bi živeli kot Božji otroci, ni pomembna le molitev. Pomembno je tudi, da ljubimo druge in jim posvečamo svoj čas, namesto da sebično iščemo lastno udobje.

Ne glede na to, kje preživljamo letošnje počitnice, smo vedno lahko povezani v molitvi in v ljubezni do Gospoda.

Avtorica članka je Christine Ponsard.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


VACATION

Preberite še:
Kako ohraniti molitveno življenje na poletnih počitnicah


PRAY

Preberite še:
Preprost odgovor na to, kaj je molitev in kako moliti


VACATIONS

Preberite še:
Odhajate na morje? Spodnji seznam vam bo v pomoč pri pakiranju

Tags:
molitevosebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.