Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 19. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Pesem, ki je igralcu lajšala bolečine med napornim snemanjem Kristusovega pasijona

JIM CAVIEZEL

Liberty University | YouTube | Fair Use

J-P Mauro - objavljeno 28/02/20

Ko je bil napor prevelik, je Jimu Caviezlu pesem Michaela W. Smitha Nad vsem predstavljala vir tolažbe

Leta 2018 je bil Jim Caviezel gostujoči predavatelj na eni izmed ameriških univerz, kjer je več tisoč študentom spregovoril o svoji veri in poklicni poti.

Čeprav je bilo prvotni namen njegovega obiska med študenti oglaševanje filma Pavel, Kristusov apostol, se je v nagovoru seveda dotaknil tudi svoje vloge Jezusa v Gibsonovem Kristusovem pasijonu, saj je ta izkušnja za vedno spremenila igralčevo vero.


PASSION OF THE CHRIST

Preberite še:
Preizkušnje in stiske, s katerimi se je Jim Caviezel soočal v vlogi Jezusa Kristusa

Neugodne razmere na snemanju

Caviezel se je spominjal težke preizkušnje, v kakršno se je spremenila njegova vloga Jezusa, ko je med snemanjem utrpel nekaj hujših poškodb. Med njimi je bil izpah rame, ko je padel pod težo križa, huda podhladitev, zaradi katere so morali priznanega igralca operirati na odprtem srcu, in celo udar strele.

Zbranim študentom je zaupal, da so bili eni najzahtevnejših kadrov v filmu trenutki, ko je bil na križu. Močan veter je dražil njegovo predhodno poškodbo rame in Caviezel je zelo trpel.
Preberite še:
Caviezel: Nadaljevanje Kristusovega pasijona bo največji film v zgodovini

Pesem ga je odrešila bolečin

Takrat pa mu je mož po imenu Ken na glavo poveznil slušalke in mu predvajal pesem Nad vsem Michaela W. Smitha. Caviezel je povedal:

“Pesem sem poslušal znova in znova. Moje srce se je vnelo. Zagorelo je od znotraj. Solze so mi tekle po licih in v tistem trenutku je ves moj dan izginil v desetih minutah. Pesem me je ponesla v posebno stanje in me odrešila bolečin. Nisem se več smilil samemu sebi, ampak sem se znašel v nebesih,” je dejal Caviezel in pripomnil, kako je ob pesmi spoznal, da “tudi ob vsem človekovem trpljenju zlo nad nami nima prav nobene moči”.

Melodija je čudovita hvalnica, napisana v obliki slavilne pesmi. Spremljava je nežna in pomirjujoča, besedilo pa govori o dobroti Božjih del in o tem, kako Gospod neomejeno vlada nad zemeljskimi silami. V refrenu slišimo o veliki žrtvi, ki jo je Jezus storil za nas, ko je bil križan.


GUITAR

Preberite še:
Ko se naveličate Oljske gore, poslušajte še te postne pesmi

Pesem lahko poslušate tudi v slovenskem jeziku:

Pogovor se je nadaljeval o filmu Pavel, Kristusov apostol, toda Jim je imel za več tisoč navzočih študentov še nekaj spodbudnih besed: “Umaknite se od te nepoštene generacije. Niste bili ustvarjeni za to, da bi bili del nje. Rojeni ste bili, da izstopate.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


WEB 3 BENJAMIN SITER DRUŽINA

Preberite še:
“Pravijo, da se moški ne spremeni. Ni res! Jaz se spreminjam”


GRADUATED

Preberite še:
Obsedenost s tem, česar nimamo, zaslepi


WEDDING

Preberite še:
Poročite se, preden se zaljubite!

Tags:
post
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.