Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nepričakovani dvojni blagoslov, potem ko je mislila, da ne bo imela več otrok

Krystal Stewart

ZAJEM ZASLONA | INSTAGRAM

Tina Martinec Selan - objavljeno 25/02/20

Le šest tednov po Krystalini operaciji se je zgodilo nekaj neverjetnega …

Krystal Stewart so pred štirimi leti odstranili maternico zaradi zgodnje faze raka na materničnem vratu. Z možem Ronniejem sta bila hvaležna, da že imata tri otroke, a vseeno sta si s kančkom grenkobe rekla: “To je očitno to, otrok ne bova več imela.”


RODZEŃSTWO W ŁÓŻKU

Preberite še:
Tako lahko otroku pomagate najti pravo mesto med sorojenci

Fantka brezdomca nemočna na ulici ob starših narkomanih

Krystalin mož Ronnie je pastor na Floridi. Pred leti sta se s Krystal in njuno družino preselila tja, saj sta začutila klic, da bi v okviru svoje cerkve pomagala številnim brezdomcem na tistem območju. A nista vedela, da ju bo Bog na prav poseben način poklical k zelo konkretni pomoči.

Nekega petka sta pred vrati cerkve opazila družino brezdomcev. Starši so bili narkomani, otroka, stara le dve leti in sedem mesecev, pa sta več kot deset ur ždela na vrhu vreč, ki so spominjale na kup smeti. Mlajši je bil nepremično privezan v otroški avtosedež.


GRZEGORZ CZERWICKI

Preberite še:
Neuspešno je iskal sestro. Nekega dne se je odpravil v neznano mesto in …

V nekaj umazanih vrečah je bilo vse, kar je družina imela. Starši, ki so bili pod vplivom mamil, so zavrnili predlog Ronnieja in Krystal, naj poiščejo pomoč v zavetišču za brezdomce.

Prvič spala v postelji

Pripravljalo se je k nevihti, zato je Krystal vprašala, ali lahko njena družina za eno noč vzame fantka k sebi na toplo, da ne bosta noči preživela na dežju in v mrazu na ulici. V ta predlog so starši takoj privolili.

Krystal se spominja, kako zanemarjena sta bila otroka: “Najprej smo ju trikrat zaporedoma okopali, da smo z njiju sprali vso umazanijo. Sploh nista imela obutih nogavic, zato so se jima čevlji dobesedno prilepili na kožo stopal, tako da se je koža odluščila, ko smo ju sezuli. Nato smo ju nahranili in dali spat. Tisto noč sta spala deset ur, ne da bi se vmes enkrat zbudila. Zdi se mi, da je bila to zanju prva noč, ki sta jo sploh prespala v posteljah.”


SOYUNAMADRENORMAL

Preberite še:
Zakonca, ki navdušujeta s svojo zgodbo z 9 otroki na zemlji in 5 v nebesih

Najprej začasni dom, nato posvojitev

Trije otroci Krystal in Ronnieja, ki so bili takrat že malce večji, so se takoj navezali na fantka in ju začeli klicati “bratca”. Tri mesece potem, ko so se prvič srečali, sta brezdomna narkomana s sinčkoma še vedno tavala po bližnjih gozdovih, dneve pa so preživljali na ulicah.

Zato so se Ronnie, Krystal, socialna delavka in starši fantkov dobili na sestanku in se dogovorili, da bo družina Stewart fantka za stalno vzela k sebi. Starši fantkov, ki so bili močno zasvojeni z drogami, so se strinjali s tem.


RATOWNIK OCHRZCIŁ DZIECKO

Preberite še:
Odzval se je klicu na pomoč, ko je umirala deklica. Po krstu je oživela

Ronnie in Krystal sta vedela, da ni druge poti in da na ta Božji klic preprosto morata odgovoriti. Le nekaj mesecev po tem, ko so Krystal odstranili maternico, se je družina tako povsem nepričakovano povečala za kar dva člana. Približno eno leto pozneje so postopek posvojitve tudi uradno sklenili in postali družina s sedmimi člani.

Zdaj je mama petih otrok

“Ugotovil sem, da kjer Bog zapre vrata, resnično odpre okno!” pravi pastor Ronnie in nadaljuje: “Takoj smo se povezali. Najini otroci so se takoj navezali na fanta. Tako smo hvaležni za ta nepričakovani blagoslov.”


AVAH PARKINS

Preberite še:
Kako je 9-letna deklica priskočila na pomoč ustrahovanemu sošolcu

Krystal pa je pred nekaj meseci na svojem Instagram profilu zapisala: “Če bi mi pred petimi leti rekli, da bom mama petih otrok, bi se samo zasmejala. Kako vendar po histerektomiji! A sredi enega mojih najtemnejših obdobij v življenju me je Bog dvojno blagoslovil.”

View this post on Instagram

A post shared by Krystal Stewart (@krystalstewart)
Preberite še:
Še nikoli ni bilo zbranih toliko sredstev: “Solze mi tečejo od hvaležnosti”


CHILD, BACKPACK, SCHOOL

Preberite še:
Zakaj starši odlagajo vpis otrok v šolo?


ODPOCZYNEK

Preberite še:
Domači recepti za pomiritev in učinkovito lajšanje stresa

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.