Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Kako je 9-letna deklica priskočila na pomoč ustrahovanemu sošolcu

AVAH PARKINS

Shannon Parkins | Facebook | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 25/10/19

In s tem pokazala, kako pomembno je, da smo prijazni drug do drugega …

Šola je lahko za otroke zelo naporna. Ne samo zaradi izobraževalnih zahtev, ampak tudi zato, ker so nekateri otroci lahko zelo kruti. To je do pred kratkim veljalo za ameriškega četrtošolca, ki so se mu sošolci smejali, ker je imel stare in razcapane športne copate.

Ko ni denarja za športne copate

Starši tega dečka so imeli denar za hrano in plačilo položnic, a nov par čevljev je bil zanje prevelik finančni zalogaj. Namesto da bi mu sošolci izkazali sočutje, so ga zasmehovali zaradi njegovega nesrečnega položaja. A na srečo se je prijazna sošolka Avah odločila, da bo temu naredila konec in popravila situacijo.

Ob prihodu iz šole je Avah z mamo spregovorila o nesrečnem fantu, ki ga sošolci zbadajo. Mama Shannon Parkins je hčerko vprašala, ali želi sošolcu kupiti nove športne copate. Po majhni “raziskavi”, katera številka obutve bi bila primerna, sta se mama in hčerka odpravili po nakupih, da bi našli nov par za tega dečka.

Kot je Parkinsova delila na Facebooku, je naslednji dan Avah šla v šolo s škatlo, v kateri so bile nove športne copate, in z majhnim sporočilcem, ki ga je pustila poleg njih. Čeprav ne vemo, kako se je fant odzval, ko je zagledal novo obutev, pa je Avahina prijazna poteza pomembna lekcija, ki jo lahko delimo tako z otroki kot z odraslimi: namesto da bi se smejali nekomu, ki je v nezavidljivem položaju, se raje potrudimo in mu po svojih močeh pomagajmo.

Kot pravi njena mama: “Svet je tako poln sovraštva, zato potrebujemo več takih dobrohotnih duš, kot je Avah!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Tereza Mohar. 


NATAŠA LIČEN

Preberite še:
“Bog je najbolj pristen v odnosih, po drugi strani pa tam tudi najbolj zahteven”


TWIN CHURCHES

Preberite še:
10 razlogov za vrnitev v Katoliško cerkev


young woman thinking

Preberite še:
Kako lahko poskrbite zase, ko ste preveč občutljivi

Tags:
otrocišola
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.