Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zaljubila sta se še kot otroka. Po 74 letih poznata skrivnost srečnega zakona

Zakochali się jako dzieci. Po 74 latach

YouTube

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 30/08/19

Thomas Howard je bil star 9 let, ko je prvič videl Irene. Zaljubil se je vanjo in od takrat je vedel, da želi z njo preživeti preostanek življenja. Poročena sta že 74 let

Thomas in Irene sta se spoznala kot otroka. Od nekdaj sta nerazdružljiva. Zakonca živita v Prestonu, Lancashire, v severozahodni Angliji. Spoznala sta se leta 1931, ko se je Thomasova babica preselila le štiri hiše stran od Ireninega doma. In tako se je začela njuna skupna zgodovina, ki se nadaljuje vse do danes. Spoznajte jo!


WALKING

Preberite še:
Poročena sta bila 71 let, nato pa umrla v istem dnevu

Zaljubljena že od otroštva

Howard je na začetku prijateljeval z njenim bratom Frankom. “Imel sem komaj devet let in ko sem Irene prvič videl, sem pomislil: kakšno očarljivo dekle, ona bo moja žena. Simpatija do nje je rasla,” je dejal v intervjuju za The Mirror. Od takrat naprej sta preživela vsak trenutek skupaj, se sprehajala po lokalnem parku, bila nerazdružljiva in se držala za roke.

Dne 2. junija 1945 sta se v cerkvi St. Matthew v Prestonu poročila. V mnogih letih, preživetih skupaj, se skoraj nikoli nista ločila. Izjema je bila, ko je bil Thomas poklican za pomoč četam na fronti druge svetovne vojne. Imel je 19 let. Vendar se je na srečo vrnil domov.


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
6 temeljev, ki pomagajo negovati najin zakon

Kakšen je Howardov recept za tako dolgo življenje v dvoje? “Vljudnost in prijaznost sta bila pomemben del najinega življenja,” pravi Irene v eni od izjav za medije.

Thomas je, kot priznava, vedno spoštoval svojo ženo in ona mu je bila najpomembnejša. “Še vedno sva zaljubljena, že vsa ta leta. Še vedno jo imam in na to sem ponosen. Če bi imel srečo izbirati drugič, bi se vsakič poročil z istim dekletom,” pravi Howard.


MAŁŻEŃSTWO W KUCHNI

Preberite še:
Moč besede v zakonski zvezi

Bodite številka 1

Moški naj se nenehno spominja, kako velika nagrada in sreča je njegova žena. Še posebej, ko razmišlja o trenutkih, ko se je moral boriti za svoj “položaj”, ko so si drugi fantje želeli na zmenek z njegovo izbranko.

“Včasih sem redno hodil k Irenini hiši, da sem klical Franka, njenega brata, da bi šli ven in igrali nogomet. Njegova mama se je pošalila: Tu ne gre za našega Franka, ampak hočeš biti z Irene.”


MARRIAGE

Preberite še:
Največji in edini izziv v zakonu

Spoštovanje nad vsem

Za Thomasa je pomembno spoštovanje ženske in to, da si ji zvest: “Skrivnost je, da drug drugega ljubimo in si ostanemo zvesti. Živela sva zelo, zelo srečno življenje.” Po mnenju zakoncev bi se tega morali naučiti številni mladi. Onadva vedno mislita drug na drugega. Nimata lastnih otrok, ampak zanju skrbita dve nečakinji – Jane in Debie.


COUPLE

Preberite še:
Kako je en stavek pomagal rešiti moj zakon


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Vas zanima recept za povezanost v zakonu?

Za vedno boš moja Valentinka

Starčka vsak prosti trenutek posvetita drug drugemu. Včasih sta se med seboj prepirala, vendar je zanju pomembna sposobnost reševanja konfliktov in medsebojno spoštovanje. Še vedno sta zaljubljena. Med praznovanjem zadnje obletnice poroke se je Thomas čustveno obrnil k svoji ženi in dejal: “Ti si moja Valentinka in za vedno boš, za vse življenje.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Bojana Petkovič.


POPE FRANCIS

Preberite še:
Kakšen je vsakdan papeža Frančiška?


COACHING

Preberite še:
Vzemite svoje misli v svoje roke! Kako? Psihoterapevt odgovarja


Franc Ivanocy

Preberite še:
Prekmurski Slomšek, ki je branil pravice Slovencev

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.