Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Poročena sta bila 71 let, nato pa umrla v istem dnevu

WALKING

Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 21/08/20

Po 71 letih zakona ji je moževa smrt strla srce, zato je umrla še sama

Herbert in Marie Frances DeLaigle sta eden tistih parov, katerih zgodba nam privabi solze v oči. Po 71 letih zakona sta julija lani umrla na isti dan: najprej Herbert, nato pa manj kot 12 ur za njim še njegova žena Marie Frances.

Zgodovina velike ljubezni

Spoznala sta se, ko je bila Marie stara le 16 let. Delala je v nekem lokalu v Virginiji v ZDA, kjer jo je ugledal šest let starejši Herbert. “Videl sem jo, kako je hodila v lokal in spet ven. Nisem mogel umakniti oči z nje. Končno sem zbral pogum, da sem pristopil do nje in jo vprašal, ali bi šla kdaj z mano ven,” je v intervjuju za CNN povedal Herbert.


KUROKI HUSBAND AND WIFE

Preberite še:
Da bi slepa žena lahko vohala cvetlice, je mož z njimi zasadil celo polje

Na prvi zmenek sta šla v kino. Leto zatem sta se poročila. V zakonu se jima je rodilo 6 otrok, 16 vnukov, dočakala pa sta tudi kar 25 pravnukov in 3 prapravnuke.

Med drugim sta šest let živela v Nemčiji, kjer je Herbert med drugo svetovno vojno služil v vojski. Prav tako je bil v vojni v Koreji in Vietnamu, nato pa se je po 22 letih služenja vojski upokojil.

Ko je Herbert za vedno zaspal, je tudi ženi Marilyn odpovedalo srce

12. julija lani je bil 94-letni Herbert nenavadno utrujen, zato je odšel spat. Ni vedel, da bo to njegov poslednji počitek. Ko je 88-letna žena ugotovila, da je njena ljubezen za vedno zaspala, ji je to zlomilo srce. V manj kot 12 urah po smrti moža je zaradi srčne odpovedi umrla tudi sama.


MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
6 temeljev, ki pomagajo negovati najin zakon

Medicina dejansko pozna stanje, ki se mu reče “sindrom strtega srca” ali stresna (takotsubo) kardiomiopatija, prizadane pa v večji meri ženske kot moške. Gre za to, da velika količina stresnih hormonov, ki se sprostijo v primeru nenadnega tragičnega, travmatičnega dogodka, hude žalosti ali šoka, vpliva na delovanje in strukturo levega srčnega prekata. Posledice so lahko usodne, kot je bilo v primeru Marilyn DeLaigle.

Istočasna smrt obeh staršev je bila seveda za njuno družino velik šok, po drugi strani pa tudi neverjeten dokaz njune ljubezni. “Zdaj sta skupaj v nebesih,” so zapisali v njuni osmrtnici. Zares, vanje sta se podala z roko v roki.


ANGEL

Preberite še:
Ali veste, kakšni sta starodavni slovenski besedi za angele in molitev?


UNIVERSITY OF SALAMANCA

Preberite še:
5 najstarejših univerz v Evropi


COLLETTE DIVITTO

Preberite še:
Dekle z Downovim sindromom, ki s piškoti spreminja svet

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.