Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 10. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Prošnja k slovenskim mučencem

WEB3 KOCEVSKI ROG PRAYER WOODS FOREST

BOGOMIR ŠTEFANIČ | DRUŽINA

Aleteia - objavljeno 01/06/19

Namesto da se jezimo nad politiki, ki nam niso po volji, nesmiselnimi predpisi in "čudno" družbo, v kateri živimo, lahko prosimo naše mučence za pomoč

Mučenci so zaradi trpljenja, ki so ga v Kristusovem imenu prestali v svojem zemeljskem življenju, še posebej ljubi Bogu. Slovenci imamo, na primer poleg Alojzija Grozdeta, ki je zdaj že bolj poznan, še vrsto drugih, ki so umrli kot priče krščanske vere.

Slovenski škofje so nedavno potrdili seznam 26 žrtev komunističnega nasilja, ki jih predlagajo, da se zanje začne postopek za beatifikacijo. Na tem seznamu je 13 duhovnikov, trije bogoslovci, ena redovnica in devet laikov.

Gotovo pa je marsikatera mučeniška smrt ostala skrita. V zaupanju na mogočno priprošnjo teh mučencev lahko za lepšo sedanjost in prihodnost vseh nas molimo tole molitev:

Najvišji, vsemogočni in usmiljeni Bog!Spoštljivo se spominjamovelikega trpljenja in smrtislovenskih mučencev.Verovali so vate in v svobodovseh Božjih otrok,ljubili so svojo domovinoin njena davna izročila.Usmiljeno sprejmi, prosimo, njihovo žrtevin razlij svojo milost nad Slovenijoin nad ves slovenski narod,da bo tebi v čast stopalv varno prihodnostter napredoval v duhovniin vsakršni blaginji.Amen.Vsi slovenski mučenci, prosite za nas!

PIRAN

Preberite še:
Frančišek Janez Bonifacio, “mirni svetniček” – ubit zato, ker je bil veren




Preberite še:
Nezaželen nezakonski otrok, ki je postal zgled za vse Slovence


DANIJEL HALAS

Preberite še:
Hoteli so se ga znebiti, a spomin nanj živi še danes

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.