Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Mama častitljivega Carla Acutisa pravi, da je bil sin njen mali rešitelj

ACUTIS

Carloacutis.com

Ary Waldir Ramos Díaz - objavljeno 16/05/19

Zaradi neprestanih sinovih vprašanj o veri sem morala veliko razmišljati

Carlo Acutis je bil mladostnik, ki je leta 2006, star komaj 15 let, umrl zaradi levkemije, letos pa ga je papež Frančišek razglasil za častitljivega Božjega služabnika. Njegovo pričevanjsko življenje je že mnoge ljudi privabilo v objem vere. Začelo se je z njegovo materjo, Antonio Salzano, ki danes pravi, da je on zanjo “mali rešitelj”, ki jo je naučil ljubiti evharistijo.


CARLO ACUTIS

Preberite še:
15-letnega računalniškega “geeka” razglasili za Božjega služabnika

Njegova mati zdaj ljudem pripoveduje zgodbo o tem mladem računalniškem geniju, ki je vsak dan hodil k maši in je živel normalno in polno življenje, toda na poseben način. Rad se je učil, preživljal čas z družino in pomagal otrokom in ostarelim, ob vsem tem pa pričeval s svojo čisto in trdno vero.

Svoje trpljenje daroval za papeža in Cerkev

“Carlo je bil zelo pobožna duša, celo ko je bil še zelo mlad. Rad je hodil v cerkev in molil ter se učil o veri. Jaz pa sem bila od Cerkve oddaljena – vzgojena sem bila v neverni družini, kot na milijone ljudi. Zaradi sinovih neprestanih vprašanj o veri sem morala zato veliko razmišljati. To je bil razlog, da sem se približala Cerkvi in zakramentom,” razlaga njegova mama.

Carlovo življenje je bilo izjemno vse do konca, ko je svoje telesno trpljenje daroval Bogu za papeža in Cerkev. Njegova mama pravi: “Zame je bil Carlo moj mali rešitelj, ki me je vodil na posebno pot.”


BOY HUGGING MOTHER

Preberite še:
Vas skrbi za vaše otroke? S to molitvijo jih zaupajte ljubečemu varstvu sv. Jožefa

EUCHARISTIC MIRACLES
Antoine Mekary | ALETEIA

WEB 3 VIKTORIN PTUJSKI

Preberite še:
Slavni svetnik, ki je morda bil prvi pisatelj na ozemlju današnje Slovenije

“Po tej poti še vedno hodim,” nadaljuje. “Skušam širiti to, kar nam je zapustil, še posebno njegovo mednarodno razstavo o evharističnih čudežih, ki je bila že na vseh celinah in je mnogim ljudem pomagala.” Spletno stran o evharističnih čudežih je po navdihu zasnoval prav Carlo s svojim talentom.

“Rodili smo se kot originali, a mnogi živijo kot fotokopije”

“Obstajajo pričevanja ljudi, ki so se zbližali z Bogom in začeli živeti po veri,” še pravi mama. “Zame je to največje znamenje. Carlu je evharistija veliko pomenila. Vedno je rekel: ‘Rodili smo se kot originali, a mnogi živijo kot fotokopije.'”

Mama se z njegovimi besedami strinja. Pravi, da nam Jezus daje zakramente, da ne bi umrli kot fotokopije; in daje se nam prek evharistije, v kateri je Bog navzoč kot oseba: njegovo telo, kri, duša in božanstvo.


MANUEL, RAK

Preberite še:
“Jezus, objemi me!” Presunljiva molitev devetletnega Manuela, ki je umiral zaradi raka

Carlo, ki je med boleznijo navkljub obetu prezgodnje smrti ohranil pogum, je svoji materi rekel: “Mama, ne boj se, ker je z Jezusovim učlovečenjem smrt prešla v življenje. Nima smisla bežati: v večnem življenju nas čaka nekaj prav posebnega.”

“Naš cilj mora biti neskončnost, ne končnost. Neskončnost je naš dom. Nebesa nas že pričakujejo,” je še povedal mladi Carlo.

“Evharistija je avtocesta do nebes”

Njegova mama je prepričana, da je Jezus ljubezen, da je Bog ljubezen. Ko torej prejmemo evharistijo, prejmemo ljubezen.

“Cilj vsakega kristjana je, da bi postal svet,” pravi, “in to lahko dosežemo, če sprejemamo Boga in ga  ljubimo nad vsemi stvarmi, če ljubimo svojega bližnjega kakor samega sebe, če sprejemamo Božjo ljubezen prek evharistije. Jezus nas tudi uči, naj se darujemo za druge in rastemo v Božji ljubezni,” še doda.


JOHN CRONIN,JOHNS CRAZY SOCKS,BUSINESS

Preberite še:
Fant z downovim sindromom, ki je ustvaril milijonsko podjetje

Carlo je bil pričevanjski zgled vse do konca. Od sedmega leta, ko je prejel prvo sveto obhajilo, pa vse do svoje smrti ni nikoli zamudil dnevne maše. Navado je imel reči, da je evharistija zanj avtocesta do nebes. Zato je želel, da bi vsi razumeli, kakšne velike darove nam Jezus daje po zakramentih.

Evharistični čudeži – posebna znamenja, da bi verovali

Njegova mama je najboljša ambasadorka njegove razstave, posvečene evharističnim čudežem. “Jezus je obljubil: ‘Z vami bom do konca sveta.’ In obljubo je držal. Tudi v današnjem času nam govori po teh posebnih znamenjih, evharističnih čudežih, ki so se zgodili v letih 2006, 2008 in 2013.”


NAJSŁYNNIEJSZE CUDA EUCHARYSTYCZNE

Preberite še:
Evharistični čudež: sveta hostija je po nekaj dneh zakrvavela

Spregovori tudi o evharističnem čudežu v Lancianu v Italiji, ko se je hostija vidno spremenila v meso, za katerega so pozneje ugotovili, da je tkivo srčne mišice. “To je nekaj posebnega! Veliko znamenje, ki bo zagotovo pomagalo mnogim, ki se želijo iskreno približati Jezusu, da bodo v veri našli smisel.”

Carlova mama je prepričana: “Carlo je bil seme, pravzaprav je on posejal seme s svojo razstavo o evharističnih čudežih.” Da bi svetu pomagal verovati.

Aprila je postulator v postopku Carlove beatifikacije potrdil, da je njegovo truplo do danes ostalo nestrohnjeno.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


Family Instagram

Preberite še:
Družine na Instagramu, mit ali resničnost?


BOY HUGGING MOTHER

Preberite še:
Vas skrbi za vaše otroke? S to molitvijo jih zaupajte ljubečemu varstvu sv. Jožefa


COUPLE

Preberite še:
Ko spolnost v zakonu postane le še breme …

Tags:
osebna rasttrpljenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.