Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

“Jezus, objemi me!” Presunljiva molitev devetletnega Manuela, ki je umiral zaradi raka

MANUEL, RAK

fot. archiwum rodzinne

Manuelovo prvo sveto obhajilo.

Založba Bratni Zew - objavljeno 26/04/19

Devetletni Manuel je odšel v nebesa leta 2010 po dolgi borbi z rakom. Za sabo je pustil izjemno oporoko – pričevanje, ki je presunljivo zaradi nenavadnosti in zaupljivosti odnosa z njegovim največjim prijateljem – Jezusom

S svojim kratkim življenjem je pokazal, kako živa in preprosta je lahko povezava z Bogom in kako zelo je v vsakdanjiku mogoče pričevati o Božji navzočnosti. Prepričan je bil, da mora opraviti “poslanstvo Svetlobe”, da bi lahko tudi drugi spoznali in vzljubili Jezusa.


jaka malus

Preberite še:
Z družino bratu pomagal premagati raka: “On je pravi borec, zmagovalec”

Ni mu bilo mar za stereotipe in konvencije: dopisoval si je z duhovniki, škofi in papežem Benediktom XVI., pri tem pa jih imel za prijatelje. Trpljenje nedolžnih otrok je težko razložiti in dojeti. Kljub svojim rosnim letom se je Manuel globoko zavedal njegove vrednosti, tudi za druge. Pričevanje bojevnika Luči pa ni osredotočeno nanj, ampak kaže, kako tesno je lahko prijateljstvo Boga in (malega) človeka.

Nekaj misli tistih, ki so dečka poznali:

Imela sem srečo, da sem spoznala Manuela: izjemnega fanta, ki je kljub svoji težki bolezni pomagal drugim in jim vlival pogum. Bil je sočuten in srečen otrok, ki je pomagal tistim, ki so bili v težkem položaju. – Claudia

Vedno bolj sem prepričan, da sem s tem, ko sem poznal Manuela, da sem bil navzoč pri njegovem prvem in zadnjem zemeljskem svetem obhajilu ter da sem bil deležen tolažbe njegovih molitev, prejel izjemno ljubezen. – Piero


P. MARKO NOVAK

Preberite še:
“Mami, a ti veš, da je smrt samo prehod?”

Hvala, Jezus, za poseben dar Manuela. Iz srca se zahvaljujem njegovi družini za to, da ga je z mirom v srcu uspela darovati tebi, pri tem pa pričevala – kot je govoril sv. Avguštin – da je trpljenje treba znati spremeniti v daritev z ljubeznijo. – Rosaria

Napisal je čudovito in ganljivo molitev

Če je le imel dovolj moči, je Manuel obiskal Jezusa v bolnišnični kapeli. Med enim od teh obiskov je napisal verjetno svojo najlepšo in najbolj ganljivo molitev, ki jo je namenil Guisy. Ta molitev je bila tudi njemu tako všeč, da je prosil mamo, naj jo polepša s fotomontažo, ki ga predstavlja v trenutku, ko objema svojega največjega Prijatelja:


DUCH ŚWIĘTY

Preberite še:
Molitev k Svetemu Duhu, ko zmanjka moči za boj

Jezus, objemi me!Prosim te, Jezus, objemi me,ko sem žalosten.Jezus, objemi me,ko sem v bolnišnici in zelo trpim!Jezus, objemi me,ko jokam.Daj mi moči, da bi bil kos vsemu.Nikoli me ne zapusti,ker v tvojem naročju najdem zatočišče in se počutim varno.Neprestano me obdarjaj s svojim svetim blagoslovom,ker zaradi tega v mojo notranjost pronica čudežno zdravilo,ki ga imaš le Ti.Zame boš storil veliko magičnih stvariin to brez trikov.Takrat se žalost spremeni v veselje,trpljenje postane dar,solze postanejo kaplje molitve!Moje življenje pa se spremeni.Prosim te, Jezus, objemi me.Manuel.

EUCHARIST ADORATION

Preberite še:
Pretresljiv posnetek nigerijskih vojakov, ki na bojišču častijo Najsvetejše

Fant za Guisy ni mogel najti lepšega darila. Njena čustva so dosegla višek nekaj dni pozneje, ko ji je Manuel, ki se je pravkar vrnil iz bolnišnice, povedal:

“Molil sem zate med obhajilom in imam zate sporočilo Jezusa. Povedal mi je, da te ljubi veliko bolj, kot ga moreš ljubiti ti!” (Odlomek je iz poglavja v knjigi Objemi me, Jezus!)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Miha Rus.


WEB 3 REBEKA PRELESNIK

Preberite še:
“Če z možem začenjava dan skupaj, dobim še večji zagon za vse dnevne izzive”




Preberite še:
Dih jemajoče slike dojenčkov v maternici


GREY HAIR

Preberite še:
Siva, modra, črna. So to res edine barve, ki jih lahko nosijo moški?

Tags:
bolezenmolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.