Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Vas skrbi za vaše otroke? S to molitvijo jih zaupajte ljubečemu varstvu sv. Jožefa

BOY HUGGING MOTHER

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 15/05/19

Sv. Jožef je dobro poznal starševske skrbi in slovi kot priljubljen priprošnjik staršev

Starševstvo pomeni številne radosti, pa tudi veliko križev. Eden izmed teh je nenehna zaskrbljenost staršev za svoje otroke, še posebej ko odrastejo in začnejo sami skrbeti zase. To je lahko zelo stresno, vendar si tesnobo lahko olajšamo z vero in zaupanjem v Boga.


FATHER AND DAUGHTER

Preberite še:
5 “skrivnosti” sv. Jožefa za zgledno očetovstvo

Mogočen priprošnjik

Sv. Jožef, Jezusov krušni oče, je prav tako poznal zaskrbljenost staršev. Ni vedno povsem razumel svojega sina in njegovega poslanstva, s katerim je bil poslan na zemljo. Jožef je moral preprosto zaupati, da se bo vse uredilo.

Ravno zato so se mnogi starši skozi stoletja zatekali k sv. Jožefu in ga prosili za posebno varstvo svojih otrok. Jožef velja za mogočnega priprošnjika in lahko zagotovi, da bo Bog slišal krike slehernih staršev, ki ga kličejo v veri.


BABY BOY

Preberite še:
6 kombinacij imen za dečka, če ga želite poimenovati po sv. Jožefu

S spodnjo molitvijo boste svoje otroke posvetili sv. Jožefu in jih zaupali njegovemu ljubečemu varstvu.

O sveti Jožef, mogočni priprošnjik, tebi je Bog sredi vseh nevarnosti tega sveta zaupal skrb za svojega edinorojenega Sina. Prihajava k tebi in te prosiva, da v svoje ljubeče varstvo sprejmeš otroke, ki nama jih je zaupal Bog. S svetim krstom so postali Božji otroci in člani Njegove svete Cerkve. Danes ti jih posvečava, da bi s to posvetitvijo postali tvoji krušni otroci. Varuj jih, vodi njihove korake v življenju, njihova srca oblikuj po Jezusovem in Marijinem srcu.
Sv. Jožef, ki si občutil stiske in skrbi starševstva, ko se je deček Jezus izgubil, obvaruj najine drage otroke za vekomaj. Bodi njihov oče in svetovalec. Naj kakor Jezus rastejo v modrosti in milosti pred Bogom in ljudmi. Obvaruj jih pred pokvarjenostjo tega sveta in nama nakloni milost, da bova nekoč za vedno združena z njimi v nebesih. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


WEB 3 ANDREJ PERKO

Preberite še:
“Brez očetove discipline se otroci ne morejo razviti v zdrave osebnosti”


CHORES

Preberite še:
Veste, kaj bo ohranilo mir pri vaši hiši? Delitev gospodinjskih opravil


WEB 3 MODRIJANI

Preberite še:
Modrijani, kot jih še niste slišali (niti videli)!

Tags:
molitevotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.