Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Ko se kamnito srce spremeni v utripajoče

HEART

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Marija Mezeg - objavljeno 02/09/18

Včasih v naše življenje stopijo ljudje, ki imajo moč, da nas za trenutek ustavijo in se dotaknejo našega srca, nam spremenijo pogled na nekatere stvari in pripomorejo k temu, da zrastemo

Ena izmed oseb, ki je imela priložnost, da je “ustavila” kolo mojega vsakdanjika, je bila moja dobra prijateljica, ki je pred leti nenadoma hudo zbolela. Skozi njeno borbo za življenje sem prišla do spoznanja, kako dragocen in čudovit dar je vera, ki jo je ves čas nosila globoko v sebi.

Pred nekaj tedni pa sem imela priložnost spoznati osebo, ki je imela popolnoma drugačne poglede na življenje, kot jih imam sama. Od presenečenja nad iskreno izpovedjo sogovornika sem najprej obstala, nato pa se zalotila, da ga obsojam.


YOUNG MAN

Preberite še:
Je to najbolj nenavaden poklic za moškega?

Nisem si mogla pomagati, želela sem ga “razsvetliti” in mu dopovedati, da je glede nekaterih življenjskih vprašanj v globoki zmoti, saj da svet še zdaleč ni tak, kot ga vidi on, ter da na življenje ne moremo gledati zgolj in samo skozi očala razuma.

Vse, kar mi je tisti trenutek padlo na pamet, je bila prispodoba z razbojnikom Ceferinom (literarni lik iz Zvezdice Zaspanke), ki je imel kamen namesto srca. Nastopil je trenutek, ko nisem vedela, kaj naj pravzaprav rečem, iskala sem prave besede, s katerimi bi utemeljila svoje mnenje, pa jih v tistem trenutku sploh nisem našla.


GIRLS COFFEE

Preberite še:
Zakaj mi tega nisi prej povedala?

Pozneje, ko je od najinega srečanja minilo že kar nekaj časa, sem prišla do globokega spoznanja, da nikoli ne moremo načrtno spreminjati ljudi okoli sebe, temveč jih moramo sprejeti takšne, kakršni so, jih spoštovati in jim zgled vere dati izključno s svojim življenjem. Šele takrat se lahko resnično dotaknemo njihovega kamnitega srca ter dosežemo, da se spremeni v utripajoče srce.

Članek je bil objavljen v rubriki Mladi val tednika Družina, št. 34.


YOUNG MOTHER

Preberite še:
Materinstvo in/ali/je kariera?


TEENAGER PREGNANT

Preberite še:
Stiske najstniških mamic. So tudi za vas črne ovce?


ZEGAR, DŁOŃ

Preberite še:
Konec novic z naslovom: Spali bomo eno uro dlje


STANE KERIN

Preberite še:
Na to priložnost je čakal več kot 30 let

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.