Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Zakaj mi tega nisi prej povedala?

GIRLS COFFEE

PIXABAY

Marija Mezeg - objavljeno 14/04/18

Kaj vse bi lahko komu prihranili, če bi si upali reči

V preteklih dneh sem se dobila s prijateljico, ki jo poznam že nekaj let. Imava veliko skup­nih značilnosti in interesov, ki naju povezujejo, hkrati pa se razlikujeva v stvari, ki ima v mojem življenju velik pomen. V veri.

Prijateljica je namreč ateistka, vendar že od vsega začet­ka spoštuje moje versko prepričanje ter večkrat z zanimanjem začne debato o Bogu. Povabila me je na kavo in že po mimiki njenega obraza sem razbrala, da jo nekaj strašansko muči. Hitro mi je razkrila svojo bolečino.

Fant, s katerim se je zadnje mesece dobivala, ji je jas­no povedal, da ima dovolj. Da ne čuti ničesar do nje, da mu je bilo zgolj zabavno v njeni druž­bi in da ga sedaj ne zanima več. V nekem trenutku jo je preprosto odrezal iz svojega življenja.


RANDKA W DOMU

Preberite še:
Ženske, veste, kaj je tisto, po čemer v odnosu hrepenijo moški?


RELATION

Preberite še:
Štirje znaki, ki vam bodo pomagali prepoznati toksičen odnos

S skrhanim glasom mi je priznala, da je že od vsega začetka čutila, da ni resen, da se z njo le igra, vendar je kljub temu upala, da se bo spremenil. Zaljubila se je vanj, mu dala svoje telo, vse, kar si je poželel, sedaj pa je ostala sama. Z občutki žalosti, sramu in jeze. Ni zmogla odpustiti in pozabiti na vse, kar se je zgodilo, preveč jo je bolelo.

Po nekaj trenutkih tišine sem ji skušala vliti besede tolažbe, ji dati spodbude za življenje, hkrati pa sem ji na kratko razložila svoj pogled na spolnost, ki je tesno prepleten s teologijo telesa. Po končanem pogovoru se je zastrmela vame in me povprašala: “Zakaj mi tega nisi prej povedala?”


VIOLENCE

Preberite še:
Kaj vam lahko pomaga, ko je zveze konec?
Preberite še:
Vidiki zakonske (ne)zvestobe, na katere morda še niste pomislili

Skomignila sem z rameni in v sebi obžalovala, da tega res nisem prej storila. Morda sem se ustrašila, da bi me odbila ter me označila za staromodno, danes pa vem, da bi ji lahko prihranila precej bolečine. Spoznala sem, da bi lahko s svojim iskrenim pogovorom naredila veliko, če bi le pravočasno pristopila do nje.

Članek je bil objavljen v rubriki Mladi val tednika Družina, št. 16.


PATER TOMAŽ MIKUŠ

Preberite še:
“Glavno poslanstvo Cerkve vidim v tem, da celi rane, ki nastanejo ob ločitvi”


GREGOR ZONTA

Preberite še:
Zakaj se nekdanji zvezdnik resničnostnega šova pri 36 letih da krstiti?


SABINA GOSENCA

Preberite še:
Bila je ujetnica časa, rak pa jo je naučil, kako reči ne


CIRIL ČUŠ

Preberite še:
Oče ga je tepel in mu 14-krat prebil glavo, a Ciril je zmogel vse odpustiti

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.