Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 21. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Majhne in preproste stvari, ki vam napolnijo baterije

SZCZĘŚLIWA KOBIETA

Pexels | CC0

Mathilde Dugueyt - objavljeno 11/08/18

Naš ritem življenja je postal tako hiter, da si moramo znati nabrati moči, da bi lahko dobro delovali. Ponujamo vam devet nasvetov za polnjenje baterij

Čeprav še nikoli prej nismo imeli toliko prostega časa, se nam še vedno zdi, da kar naprej hitimo. Vendar se je nujno kdaj pa kdaj ustaviti in si nabrati novih moči, sicer se lahko izčrpamo.

Nekaj nasvetov za učinkovito polnjenje baterij:

Za nekaj (ali več) minut pojdite na sprehod

Najbolje po polju, lahko pa tudi po parku, ob reki ali morju. Pohodništvo je znano po tem, da dobro vpliva na telo in duha. Hoja je celostna dejavnost, saj sodelujejo vsi deli telesa.

Že z nekaj koraki si prezračimo misli in prebudimo čute. Odvisno od tega, kje se nahajamo, lahko uživamo v lepi svetlobi, vdihnemo vonj po drevesih ali morski zrak. Če smo pozorni, se lahko pustimo prežeti z vsem, kar nas obdaja.


WOMAN RESTING FROM RUNNING

Preberite še:
Resnica o tem, zakaj nimate dovolj energije za telovadbo

Vzemite si čas za spanec ali dremež

Pogosto je spanec ena naših zadnjih prioritet, a je med najbolj pomembnimi, ko gre za obnavljanje energije in zagotavljanje zdravja. Dober spanec pomeni počitek in dobro počutje. Dober dremež in noč spanca nam bosta pošteno napolnila baterije.

Posvetite se preprosti molitvi

Zjutraj, ko se zbudite, zvečer, preden ležete spat, ali ob katerikoli uri dneva vam molitev nudi priložnost, da sami sebe znova najdete, da naredite duhovni premor v prenapornem dnevu. Vsak ima svoje molitvene navade. V težkih trenutkih nam pomaga, če gremo nekam na sámo in na določen položaj pogledamo z razdalje.


READING BOOK

Preberite še:
7 knjig, ki vas bodo to poletje duhovno napolnile

Privoščite si dobro knjigo

Knjiga ima to prednost, da jo lahko vzamemo kamorkoli. Knjige pripovedujejo neskončno število zgodb in vsakdo si lahko najde zase primeren slog. Knjiga je idealna oblika pobega, hkrati pa odpira duha in nas uči novih besed. S knjigo preživet čas nam bo zagotovo dobro del.

WOMAN READING BEACH
By Dean Drobot | Shutterstock

FAMILY VACATION

Preberite še:
Najpogostejše poletne tegobe in kako se z njimi spopasti

Nekam se odpravite

Ni treba iti prav daleč. Kako dobro dene, če nekoliko spremenimo okolje! Če vsak dan delamo v istem okolju, kjer se naše kretnje ponavljajo, nehamo razmišljati naravno. Po daljšem sprehodu, potovanju z avtom ali nepredvidenem družinskem pobegu življenje zagledamo v drugačni luči.

Bodite telesno aktivni

Podobno kot sprehod nam športna aktivnost pomaga obnavljati energijo. Telesna dejavnost ima mnogo pozitivnih učinkov in je zelo dobra za polnjenje baterij. Izberite si šport, ki vam ustreza oz. vam je na dosegu.

Presekajte z vsakdanjo rutino

Preprosto, a ne vedno lahkó, pomeni pa, da na stvari pogledamo z drugačnega zornega kota. Včasih smo ujeti v vrtinec vsakdanjika in pozabimo dvigniti pogled, da bi stvari videli širše. Družina, delo, prijatelji, dejavnosti … vse to narekuje svoj ritem. Ko si vzamemo počitek, se osredotočimo nase in presekamo z rutino, nam to lahko reši življenje.


BARBARA BUSH,DEATH

Preberite še:
Življenje nekdanje prve dame Barbare Bush v 20 fotografijah

Lotite se ročnih del, slikanja, kuhanja, šivanja …

V kuhinji ali v ateljeju, ročno delo sprošča in ob njem si spočijemo um in osvežimo duha. Hkrati se prebujajo drugi čuti. Odvisno od vaše osebnosti in želja, lahko se preizkusite v lončarstvu, greste na učne ure risanja ali klekljanja. Vsekakor se je včasih dobro posvetiti nečemu čisto novemu.

Povežite se z naravo

V mestnem okolju je dobro, da si vzamemo čas, da gremo v naravo. Med drevesi v parku, v bližini travnika, skratka v naravnem okolju postanejo problemi manjši in napetosti se sprostijo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


UNHAPPY COUPLE

Preberite še:
Zakaj se prepirava ravno na dopustu?


WOMAN FASHION

Preberite še:
Kako se obleči, da bomo kljub poletni vročini šik?


NATURE SLOVENIA

Preberite še:
4 predlogi za družinski izlet. Tudi če imate majhne otroke

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.