Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

7 knjig, ki vas bodo to poletje duhovno napolnile

READING BOOK

PIXABAY

Tereza Mohar - objavljeno 10/07/18

Poletni dnevi so idealna priložnost, da vzamemo v roke knjige, ki nas bodo okrepile v veri

Ali so nebesa resnična?

Tako se v knjigi z naslovom Nebesa so resnična sprašujejo starši štiriletnega Coltona, ki je bil na pragu smrti, ko je moral prestati nevarno operacijo. Med operacijo je zapustil svoje telo in že bil v nebesih.

Pozneje je starše osupnil z opisi nebes, ki so se do zadnje podrobnosti ujemali s Svetim pismom. Z otroško nedolžnostjo je pripovedoval o srečanju z davno preminulimi družinskimi člani ter navdušeno opisoval angele, Jezusa in Boga Očeta. Knjiga, po kateri je posnet tudi film, vas gotovo ne bo pustila ravnodušnih.


ST JOSEMARIA ESCRIVA,OPUS DEI

Preberite še:
Kaj je Opus Dei? V čem je imel Dan Brown prav … in v čem se je motil

Svetniki so nam zgled …

Otroke in starše bo očarala ljubka slikanica, ki govori o svetnici današnjih dni in nosi naslov Mati Terezija, povej nam, v koga veruješ. Ta izjemna svetnica je svoje življenje posvetila ljudem iz Indije, najbolj ubogim med ubogimi. Knjigo spremljajo čudovite ilustracije, primerna pa je za otroke od 4. do 10. leta.

Vabljiv in še danes pomemben je zgled še ene svetnice z enakim imenom – to je Mala Terezija Deteta Jezusa. Že kot majhna deklica se je odločila, da bo posvetila svoje življenje Jezusu in mu popolnoma sledila.

Prikupna zgodbica avtorice Urške Čuk je izdana v tako priročnem formatu, da vam med prtljago ne bo zavzela skoraj nič prostora. V isti zbirki so izšle tudi knjižice drugih svetniških zgledov.


MOVIE

Preberite še:
5 izvrstnih knjig, ki so letos dobile tudi filmsko upodobitev

Poletje je čas oratorijev …

… zato je koristno, da spoznamo začetnika te dejavnosti. O njem govori knjiga Don Bosko: z močjo srca, ki nam predstavi tega velikega svetnika. Strokoven, natančen, a zelo berljiv, nas ta življenjepis popelje v evropske družbeno-cerkvene dogodke druge polovice 19. stoletja, v katerih je don Bosko z Božjo milostjo razvil preventivni vzgojni sistem, ki ga salezijanci še danes prinašajo po vsem svetu.

WOMAN READS BOOK
By Pavel L Photo and Video | Shutterstock

LJUBLJANA CATHEDRAL DOOR

Preberite še:
Kaj skrivajo bronasta vrata ljubljanske stolnice?

Resnične prigode …

… iz verskega življenja opisuje knjiga Anonimni katolik, v kateri avtor na humoren način opisuje svojo pot odkrivanja Boga. Znani francoski televizijski producent se udeleži katehez za odrasle. Ob koncu prvega srečanja si priseže, da je bilo to prvič in zadnjič.

V dnevih, ki sledijo, pa se pojavijo skrbi v službi in težave v zakonu. Tako se čez teden dni zopet znajde v isti temni dvorani, z istimi “čudnimi” ljudmi … Sprašuje se, kaj tam sploh počne in kako mu lahko Bog pomaga. Po knjigi je bil posnet film z naslovom Kdo si želi biti ljubljen?

Duhovnost in znanstvena fantastika?

Kdo ne pozna C. S. Lewisa, avtorja zbirke knjig Zgodbe iz Narnije? Zelo znana je tudi njegova knjiga Vélika ločitev. To je neke vrste teološka pripoved, preoblečena v znanstveno-fantastično zgodbo. Govori o tem, da med nebesi in peklom ni mogoč nikakršen kompromis.

V poglavjih se zvrsti nabor tipičnih “zavoženih” zgodb: trdosrčen podjetnik, ki se ima za poštenjaka; škof, poln intelektualnega napuha; slikar, obseden s svojo domnevno slavo, in podobni liki. Na avtobusu, ki je kot nekakšno vesoljsko plovilo, jih spremljamo na njihovem duhovnem potovanju.


LITTLE GIRL PLAYING GARDEN

Preberite še:
5 poletnih aktivnosti za živahne malčke in utrujene mame

Kako zares krščansko živeti?

Avtor L. J. Luis v knjigi z naslovom Biti kristjan prinaša razmislek o tem, kako uresničevati držo kristjana v vsakodnevnem življenju. Že sam naslov sporoča njen namen: izoblikovati želi shemo poti, po katerih je mogoče popotovati v smeri pristnega krščanskega življenja. Gre za prizadevanje, ki je povezano z naporom, bojem, napetostjo, voljo, pa tudi s hrepenenjem, ki je prisotno v vsakem človeku, ki je zaslutil presežni smisel svojega življenja.


CHILD WRITING

Preberite še:
5 idej, kako otrokom zapolniti čas počitnic


DONNA, LIBRO, BIBLIOTECA

Preberite še:
Kaj boste pa vi brali poleti?


FRESCO OF ST. MARK

Preberite še:
Kako so bili napisani evangeliji?

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.