Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Neverjeten odziv deklice, ki je po izgubi las dobila lasuljo

WIGS FOR KIDS

Viral TRND | Facebook | Fair Use

Sophia Swinford - Barbara Oprčkal - objavljeno 10/08/18

Izguba las v otroštvu je lahko zelo stresna izkušnja

Zdravljenje raka in alopecija (avtoimunska bolezen izpadanja las in dlak po telesu) sta le dva vzroka za izpadanje las pri otrocih. A ne glede na vzrok, izguba las ima lahko zelo močan čustveni vpliv na otroka, ki se ravno nahaja v obdobju iskanja in sprejemanja samega sebe in svojega videza.

Wigs for Kids je neprofitna organizacija, ki deluje v ZDA in se ukvarja s proizvodnjo lasulj za otroke. Svoje lase lahko donira vsak glede na obrazec, ki je dostopen na njihovi spletni strani. To je mogoče storiti tudi, če ste iz Slovenije, saj je naša država prav tako na seznamu. Izpolnjevati morate sicer določene pogoje oz. jih morajo izpolnjevati vaši lasje. Med drugim morajo biti namreč nebarvani in dolgi vsaj 30 centimetrov ali več. Več podrobnosti o doniranju si lahko preberete tukaj.


HELENA ROZMAN

Preberite še:
Rekli so ji, da zaradi raka ne bo več mogla imeti otrok. Zdaj jih ima pet

Spreminjanje življenj

Organizacija je osrečila in spremenila življenje že številnim otrokom. V videu si lahko ogledate odziv deklice, ki je prejela lasuljo in kar ni mogla verjeti svojim očem, ko se je pogledala v ogledalo. Neverjetno, koliko olajšanja prinese takšno darilo otrokom, ki se soočajo s stresom ob izgubi las.

[protected-iframe id=”eac6be45ec787c2c9e3ca883039eb1cf-133580111-130919046″ info=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FTRNDVideos%2Fvideos%2F1500138906756463%2F&show_text=0&width=476″ width=”476″ height=”476″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


GIRL HAIR

Preberite še:
Pet vprašanj, ki si jih moramo zastaviti pred korenito spremembo pričeske


KOBIETA BEZ MAKIJAŻU

Preberite še:
Rdečelasi ljudje imajo štiri super moči


KATE MIDDLETONE

Preberite še:
Kako uspe Kate Middleton ohranjati tak videz pri 36 letih?

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.