Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 8. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Tek na grad ‒ spoj rekreacije in dobrote za več kot tono pomoči

TEK NA GRAD

JANA FLAJS

Lojze Grčman - objavljeno 23/05/18

Tek na grad je majska rekreativna klasika prestolnice. V torkovem večeru je doživel že 25. izvedbo z bistveno širšim formatom, kot je "le" val študentsko-dijaške populacije, ki naj bi ji bil primarno namenjen

Na Ljubljanski grad so tekle vse generacije ‒ in to z dobrodelno noto. Ob robu prireditve, ki sta jo pripravila Študentski športni klub Zdrava zabava in Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU šport), je namreč Slovenska karitas, ki je na grad prav tako poslala svojo tekaško četico, zbirala hrano in druge izdelke za pomoči potrebne.

Skoraj 3.000 hitrih nog in več kot tona pomoči

Tekačic in tekačev je bilo 1.446, zbrali pa so 1.100 kilogramov izdelkov. Stalni udeleženci so prijavnine v obliki prehrambenih izdelkov široke porabe ali tistih za higiensko oskrbo že navajeni. Predstavnik Decathlon Slovenija je generalnemu tajniku Slovenske karitas izročil tudi ček v vrednosti 1.000 evrov. ŠOU šport pa je dodatno prispeval še tisočaka za izdelke za osebno higieno.


IGOR GOSTE

Preberite še:
Ultramaratonci mu pravijo, da je nor: 100 kilometrov za družine z bolnimi otroki


BEBA SCAP

Preberite še:
Zdravniki so ji rekli, da ni normalna

Tek na grad skozi fotografske utrinke:


GREGOR SELAK

Preberite še:
Športnik z multiplo sklerozo: “Ne predstavljam si življenja brez plezanja.”

“Prišlo je zelo veliko ljudi, tudi občanov, različnih skupin, klubov … Tekli so tudi študentje na izmenjavi, ki so bili zelo zagreti,” poroča Karitasov sodelavec Luka, ki je tudi sam ugnal višinsko razliko med Prešernovim trgom in grajskim hribom. Šport in dobrodelnost sta si spet dala “petko”. Naj si jo čim večkrat.




Preberite še:
Kako je zaradi Slovencev padla avstrijska vlada


CRUZ

Preberite še:
Je papežev odnos do geja res tako senzacionalen?


VIPAVA VALLEY

Preberite še:
Lonely Planet Vipavsko dolino povzdignil med svetovno turistično smetano

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.