Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Lonely Planet Vipavsko dolino povzdignil med svetovno turistično smetano

VIPAVA VALLEY

URŠKA MAKOVEC | ALETEIA

Lojze Grčman - objavljeno 22/05/18

Najbolj navdušujejo vipavski vinogradniki

Pri Lonely Planetu, slovitem kažipotu, kar zadeva turizem na globalni ravni, so izbrali deset najbolj “vročih” poletnih destinacij v letu 2018. V jagodni izbor so uvrstili tudi Vipavsko dolino. “Edino vprašanje je, kam se podati najprej,” so se ob izboru “top 10” retorično vprašali njegovi snovalci.


SNOW

Preberite še:
Kateri je pa vaš najljubši kotiček Slovenije?


ALOJZIJ ŽAKELJ

Preberite še:
Mož, ki večino leta stanuje v svojem bivaku pod Triglavom

Nekaj čarov Vipavske doline

Zanimiva družba

Vipavska dolina ima na lestvici družbo pokrajin, regij, otočja, mest in države, in sicer so to Emilia-Romagna (Italija), Cantabria (Španija), Friesland (Nizozemska), Provansa (Francija), Dundee (Škotska), Mali Kikladi (Grčija), Vilna (Litva), Tirana (Albanija) in Kosovo.

Ocenjevalce je očitno najbolj navdušil vipavski vinorodni okoliš. “Slovenija vino prideluje že tisočletja. Danes pa je to dežela butičnih vinogradnikov. Njihova eksperimentalna raznolikost in tehnike dajejo izvrstne rezultate in privlačijo različne ljubitelje vin,” med drugim piše v obrazložitvi. Dodajajo, da je Vipavsko dolino najbolje raziskovati na dveh kolesih.

Pogled na Vipavsko dolino z Gradiške ture


BIG BUDDY BIKE

Preberite še:
Hčeri je želel narediti poganjalčka, nato pa je nastal Big Buddy




Preberite še:
Mož iz Vipave, ki se je zapisal v rusko zgodovino

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.