Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

To je ateistični fotograf, ki je v Lurdu doživel Božji dotik in postal katoličan

Thibaut Chourré

fot. @thibautchrre | Twitter; Taljat David | Shutterstock

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 13/09/23

"Poišči način, kako naslikati čudovit svet"

Thibaut Chourré je mlad, nadarjen fotograf. Odraščal je v ateistični družini. Več let se je boril z depresijo in imel samomorilne misli. Nekega dne je obiskal Marijino svetišče v Lurdu, kjer je bil ozdravljen, in se odločil, da postane katoličan. Od takrat sem dal svoje življenje in delo Bogu. Ljubim Cerkev,” pravi 27-letnik.

Kraj čudežev

Za Rimom je Lurd druga najbolj priljubljena destinacija za krščanska romanja v Evropi.

Leta 1858 je v tej majhni vasici ob vznožju Pirenejev deklica Bernadette Soubirous pripovedovala o svojem srečanju z Božjo Materjo. V osemnajstih prikazovanjih je Marija klicala k molitvi in pokori ter pozvala k molitvi za grešnike.

Cerkev je 18. januarja 1862 Marijina prikazovanja priznala kot resnična.

View this post on Instagram

A post shared by Thibaut Chourré (@thibaut.chourre)

Lurd je kraj duhovnih in fizičnih ozdravljenj. Katoliška cerkev je uradno priznala 70 čudežev in okoli 7.000 ozdravitev, ki jih ni mogoče znanstveno razložiti.

Ozdravitev v Lurdu

Bolniki prihajajo v francosko vasico v iskanju moči za prenašanje trpljenja. Znani raziskovalec duhovnih ozdravljenj v Lurdu, profesor medicine Auguste Vallet, trdi, da “medicina ne pozna takšne bolezni, iz katere Lurd ne bi naredil za znanost nerazložljivega, dobro dokumentiranega čudežnega ozdravljenja”.

Tako je bilo tudi z mladim fotografom. Romanje v Marijino svetišče ob vznožju Pirenejev je spremenilo njegovo življenje.

Rodil se je leta 1996 v Toulousu v Franciji. Odraščal je v ateistični družini. Pri dvajsetih letih je izvedel za Jezusa in se pridružil protestantski Cerkvi, vendar še naprej iskal smisel življenja.

“Leta sem se boril z depresijo in razmišljal o samomoru,” pravi Thibaut. Nekoč je obiskal Marijino svetišče v Lurdu, kjer je bil ozdravljen depresije, in se odločil, da postane katoličan. “Od takrat sem dal svoje življenje in delo Bogu. Ljubim Cerkev,” pojasnjuje Thibaut.

“Poišči način, kako naslikati čudovit svet”

Mladenič dela kot dokumentarni fotograf. O svoji veri 27-letnik veliko govori tudi na družbenih omrežjih. Na svojem Instagram profilu, na katerem ima skoraj 9.000 sledilcev, deli čudovite fotografije cerkva, redovnic, duhovnikov, prikazuje ganljive trenutke verskega življenja.

“Družina je prva šola molitve, v kateri se otroci lahko naučijo videti pomen Boga, zahvaljujoč učenju in zgledu svojih staršev,” (Benedikt XVI.) beremo pod eno od objavljenih fotografij.

“Barvaj s čopiči, besedami in celo fotografijami. Poišči način, kako naslikati čudovit svet,” pravi 27-letni umetnik.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.