Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Priljubljeni igralec o pomembnih življenjskih naukih, ki se ju je naučil od svojega očeta

Dwayne The Rock Johnson

Kathy Hutchins | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 10/09/23

Dwayne "The Rock" Johnson je na vprašanja oboževalcev odgovoril z nekaj zelo osebnimi anekdotami

Dwayna Johnsona imajo številni ljubitelji filma radi ne le zaradi njegove izjemne moči in igralskega daru, temveč tudi zato, ker si pogosto vzame čas zanje.

Igralec in upokojeni rokoborec med enim in drugim snemanjem velikokrat deli zgodbe iz svojega družinskega življenja, poleg tega pa daruje precejšnje vsote denarja v človekoljubne namene.

Nedavno se je Johnson oglasil na družbenih omrežjih in svojemu očetu iskreno voščil za rojstni dan – v nebesih. Objava je pritegnila pozornost številnih oboževalcev, ki so očeta treh otrok vprašali, kateri so najboljši nauki, ki se jih je naučil od svojega pokojnega očeta – prav tako rokoborca Rockyja Johnsona.

V svojem značilnem slogu je Johnson na to vprašanje odgovoril v video posnetku, ki ga je pripravil v domači telovadnici. Njegov odgovor je bil iskren – in jezikovno precej barvit – in je prišel iz srca, kot si lahko ogledate v spodnji objavi (v angleščini):

View this post on Instagram

A post shared by Dwayne Johnson (@therock)

Spoštovanje in sprava

Johnsonov prvi nauk o tem, kako si zaslužiti spoštovanje, je izjemno pomemben, še posebej zato, ker ljudje tako pogosto zahtevajo spoštovanje od drugih, ne da bi se za to vsaj malce potrudili. In kot poudarja Johnson, se “prizadevanja, da si spoštovanje zaslužimo, nikoli ne končajo”, ne glede na to, kako dobro nam gre v življenju.

Drugi nauk, da prepiri ne smejo biti dolgotrajni, je bil za “nežnega velikana” še posebej pereč: svojim oboževalcem je pojasnil, kako se je nekoč hudo sprl z očetom in nato odlašal s spravo, dokler ni bilo prepozno. Oče je prej umrl.

Johnson je svojo nesrečno izkušnjo izkoristil kot pomemben opomin za vse nas: nikoli ne moremo vedeti, kaj nas čaka v prihodnosti. Zato ljudi nikoli ne smemo jemati za samoumevne, čeprav nas tu in tam malce spravljajo ob pamet.

Zaradi zelo osebne izkušnje se z igralčevo objavo zlahka poistovetimo številni: Johnson je namreč brez zadržkov priznal, da je bil njegov odnos z očetom precej zapleten.

Posebej osvežujoče je bilo, da za to ni krivil svojega očeta: z njim je resnično sočustvoval, saj se zaveda, da so bile okoliščine v njunem odnosu zelo zahtevne. Svojo pripoved je sklenil z zagotovilom, da je oče Rocky zelo pozitivno vplival na njegovo življenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinaslavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.