Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Slavni igralec je umirajočemu oboževalcu naklonil ganljivo pozornost

ryan reynolds

Jeremy Chan | Getty Images via AFP

Cerith Gardiner - objavljeno 02/05/23

Poteza, ki je zgled in opomnik za nas

Ryan Reynolds je znan hollywoodski igralec in, morda niste vedeli, tudi solastnik nogometnega kluba Wrexham iz Walesa. Na njegovih tekmah zvezdnik večkrat pride do mest na stadionu, kjer dogajanje spremljajo oboleli ali otroci s posebnimi potrebami, jih pozdravi, poklepeta z njimi.

Večina od njih sploh ne ve, da gre za zvezdnika, imajo ga preprosto za prijatelja. Tudi Caleb Webb, fantič s Crohnovo boleznijo, ki prizadene črevesje. “Do otrok je zelo pozoren, zlato srce ima. Caleb ga ima za najboljšega prijatelja,” je za Mirror pojasnila Calebova mama.

Nepozaben dan

Reynolds je svoj čas in pozornost ponudil tudi navijaču kluba, ki ima raka na slepiču v zadnjem stadiju. Po poročanju BBC-ja je Reynolds poskrbel, da so Jaya Frearja in njegovo družino pripeljali v Severni Wales, da bi si skupaj ogledali tekmo in preživeli nekaj časa z igralcem.

Zvezdnik in oče štirih otrok je dal Frearju rokavico iz svojega drugega filma Deadpool. Frear in člani njegove družine so bili navdušeni, da so preživeli nekaj časa z igralcem: “Teh trenutkov se bomo spominjali za vedno.”

S cmokom v grlu

Srečanje je pustilo globok vtis tudi na Reynoldsa, ki je povedal: “Neverjetno je bilo spoznati Jaya. Sprašujem se, ali bi bil tudi jaz tako nepopisno vesel, če bi bile najine vloge obrnjene. Je izjemen človek in njegova družina je čudovita. Imel sem cmok v grlu, ko sem se pogovarjal z njim, in začutil sem, kako zelo ga bodo njegovi otroci in žena pogrešali.”

Takšne poteze nas ganljivo opominjajo na pomembno vlogo, ki jo lahko odigramo pri podpori tistim, ki se počasi poslavljajo s tega sveta. Majhna gesta ima lahko velike posledice in da oboleli osebi vedeti, da je vredna, da je drugim mar zanjo in da bo pozornost namenjena tudi ljubljenim, ki jih pušča za sabo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Lojze Grčman.

Tags:
bolezen
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.