Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Zgodba družine, ki je namesto enega čudeža ob pogovoru s patrom Pijem prejela kar tri

Święty ojciec Pio podczas Eucharystii

Leemage via AFP

Francisco Vêneto - objavljeno 01/09/23

Mož je bil agnostik in se je zelo trudil prepričati svojo ženo, da bi bil obisk patra Pija zgolj absurdno vraževerje, dokler sam ni bruhnil v jok zaradi čudeža, ki ga nihče ni pričakoval

V knjigi Pater Pij, neznani čudeži najsvetejšega stigmatika avtor José Maria Zavala opisuje zgodbo ženske, ki je bolehala za rakom.

Nekega dne je prosila moža, naj jo pelje k patru Piju, da bi jo ozdravil. Mož pa je bil agnostik in jo je poskušal prepričati, da je to absurdno vraževerje. Nazadnje je ob njenem vztrajanju popustil z besedami: “Peljal te bom k patru Piju, ne bom pa vstopil v cerkev. Počakal te bom zunaj.”

Ona, mož in sin so prispeli do cerkve. Tam so srečali veliko ljudi, ki so pobožno molili rožni venec. Bolnica je občudovala to veliko vero vernikov in čakala na pogovor z duhovnikom.

Ko je prišla na vrsto, se je pogovorila s patrom Pijem in mu povedala o svojem življenju in bolezni. Duhovnik jo je blagoslovil in vprašal, kdo je deček, ki jo je spremljal. Takoj, ko je odgovorila, da je to njen sin, je pater Pij poklical dečka in mu dejal: “Pojdi k vratom in povej očetu, da ga kličem.”

Ko je deček prišel do cerkvenih vrat in očetu povedal, da ga kliče pater Pij, je njegov oče bruhnil v jok. V cerkev je vstopil na kolenih in tako prišel do sredine svetišča. Nekdo mu je poskušal pomagati in ga vprašal, kaj se dogaja, ta pa mu je odgovoril, še vedno ves v solzah: “Pater Pij je prosil mojega sina, naj me pokliče.”

Verniki so se spogledali in ga vprašali: “Kaj je v tem posebnega, da je sin poklical očeta?” Moški je izjavil, globoko ganjen: “Moj sin je bil gluhonem.”

Pater Pij je posredoval pri Bogu, da je ozdravil žensko, pa tudi spreobrnil njenega moža.  Družina, ki je prosila svetega duhovnika za čudežno ozdravitev mame, je tako dodatno prejela dva nepričakovana čudeža: dar govora in sluha za sina in vere za očeta.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
družinasvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.