Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Mamica po prvorojencu in dvojčkih rodila še trojčke

Feet of newborn triplets baby

shulers | Shutterstock

Fotografija je simbolična

Cerith Gardiner - objavljeno 05/08/23

Ko je Monique Davaul pripravljala zabavo za svoj 30. rojstni dan, je doživela manjši pretres: postala je mamica šestih otrok

Monique Davaul ima pri 30 letih zagotovo polne roke dela: po rojstvu prvega sina po imenu Messiah, ki je star osem let, je rodila dvojčka – Nasir in Sincere danes štejeta šest let … nato pa je na svoje veliko presenečenje ugotovila, da pričakuje še trojčke.

Mati šestih otrok je ugotovila, da je v osmem tednu nosečnosti s trojčki, ko se je pripravljala na praznovanje svojega rojstnega dne.

Kot je povedala v pogovoru za ameriške medije, se ji je zdela vzgoja njenih treh fantov razmeroma preprosta. “Zato predvidevam, da je Bog morda rekel: ‘Kar naprej trdiš, da je to preprosto. No, nekaj imam zate: pa poglejmo, kaj boš naredila še s tremi otroki.'”

Namig, šala in veliko razkritje

Kljub temu, da je to zelo redek pojav – o tovrstnih večplodnih nosečnostih pravzaprav ni na voljo natančnih statističnih podatkov – je Monique slutila, da bo imela še en večplodni porod, saj je v novi nosečnosti občutila posebej močno slabost.

Njeni sodelavci so se šalili skupaj z njo, da bo morda res imela več kot enega otroka glede na to, da je šest let pred tem rodila dvojčka.

Ko so zdravniki potrdili, da v resnici pričakuje trojčke, se je Moniquina rojstnodnevna zabava hitro prelevila v zabavo, na kateri je razkrila spol svojih nerojenih otrok, njeni trije starejši sinovi pa so bili nad novico izjemno navdušeni.

Zgoden porod

Kot se pogosto zgodi pri večplodnih nosečnostih, so se trojčki odločili za malce zgodnejši prihod: rodili so se skoraj dva meseca pred predvidenim rokom. Potem ko je Monique v 33. tednu nosečnosti odtekla voda, so se večjajčni trojčki, bratec in sestrici – Jihad, Mielle in Noelle – 12. aprila s carskim rezom rodili v območni porodnišnici v Newportu v ameriški zvezni državi Virginija in so bili dovolj močni, da so prišli domov do materinskega dne.

V krogu družine imajo novorojenčki pri roki tri starejše brate, s katerimi se bodo lahko igrali. Po besedah presrečne mamice dvojčka ves čas “ponujata pomoč”.

Zanimivo bo videti, kako se bo Monique odzvala na izziv, za katerega se ji zdi, da ji ga namenja Bog. Se ji bo vzgoja šestih otrok zdela tako lahka kot vzgoja treh? Čas bo pokazal svoje, medtem pa je novopečena mamica seveda hvaležna za ta nepričakovani dar, ki ga je prejela.

Če želite videti nekaj resnično čudovitega, si drobne novorojenčke oglejte v spodnjem video posnetku:

View this post on Instagram

A post shared by Virginia Newborn Photographer (@ladawnhphotography)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinaotrociporod
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.