Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zakonca sta se v enem letu razveselila dveh parov enojajčnih dvojčkov

Alba family

@Britney Gilbert Alba | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 10/04/23

"Ko sem izvedela, da znova pričakujem dvojčke, me ni bilo strah. Spomnim se, da sem si rekla: 'Okej, druga runda'"

Britney in Frankie sta se spoznala kot najstnika na verskem taboru, se zaljubila in se po nekaj letih poročila. Ko je Britney prvič zanosila, je splavila, nato pa sta se leta 2021 razveselila novice, da pričakujeta dvojčka.

Frankie je o tem dogodku povedal: “Najino življenje se je čez noč obrnilo na glavo, a seveda v pozitivno smer.”

Šest mesecev po tem, ko je rodila enojajčna dvojčka, je Britney Alba ugotovila, da je spet noseča. Na Facebooku sta delila veselo novico:

“Bog naju je blagoslovil neštetokrat bolj, kot bi lahko kadarkoli prosila in si predstavljala. Z veliko hvaležnostjo in navdušenjem oznanjava, da se bo najina družina še razširila. Pričakujeva dvojčke … SPET.

Britney je za portal Today povedala: “Ko sem izvedela, da znova pričakujem dvojčke, me ni bilo strah. Spomnim se, da sem si rekla: ‘Okej, druga runda.'”

Ker sta imeli enojajčni dvojčici v nosečnosti veliko možnosti za zaplete, je morala Britney v 25. tednu nosečnosti za dva meseca v bolnišnico. Kot je povedala, ji je bilo zelo težko, ker se je morala ločiti od svojih sinov. V tem času je svoje prijatelje na Facebooku prosila, naj prosijo za celo družino.

Njene prošnje so bile uslišane, saj se je nosečnost nadaljevala brez hujših zapletov. Avgusta leta 2022 sta se Britney, učiteljica razrednega pouka, in Frankie, ki je gasilec, razveselila enojajčnih dvojčic Lynlee in Lydie. Deklici sta se pridružili bratcema, prav tako enojajčnima dvojčkoma Luku in Leviju.

“Ko gremo v javnost, nas vsi opazujejo. Videti smo kot pravi cirkus, vsi si nas želijo ogledati.” Kot pravi Britney, je to prav nič ne moti. Srčkan in radoživ četverček uživa v vožnji z otroškim vozičkom s štirimi košarami.

Starša pravita, da si dvojčki delijo prav posebno vez, Luka in Levi sta celo noč spala še, ko so ju dali v skupno posteljico. Lynlee in Lydia sta najbolj mirni, kadar se dotikata ali se držita za roke.

Britney se je že vrnila na delovno mesto v šolo. “Lepo je biti spet v službi, saj je to moja najljubša služba in želela sem se vrniti nazaj k svojim učencem.”

Ker imata štiri otroke, zakonca pravita, da naredita vse, kar je v njuni moči, da imata domači kaos pod nadzorom. “Velikokrat je kaos, ampak z medsebojno pomočjo in zaupanjem v Boga nama gre dobro.”

Dokazujeta, da rek, da je za vzgojo potrebna cela vas, drži. Sodelavci v šoli so Britney podarili svoje proste dni, da bi lahko šla na porodniški dopust, enako so storili tudi Frankiejevi sodelavci in mu tako omogočili, da je imel proste dni.

Veliko jima pomagata tudi obe družini. Ko delata, je en par dvojčkov pri Frankiejevih starših, drugi par pa pri Britneyjinih.

Starša sta pomirjena, ker vesta, da bodo njuni otroci drug v drugem vedno imeli najboljšega prijatelja.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.