Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kam bodo premeščeni duhovniki celjske škofije?

eucharystia-chleb-cialo-chrystusa-shutterstock

Fabio Lotti | Shutterstock

#image_title

Aleteia Slovenija - objavljeno 30/07/23

Te dni so se v marsikateri župniji še zadnjič poslovili od svojega župnika

Spremembe in premestitve za 15 duhovnikov v celjski škofiji bodo s prvim avgustom naslednje:

Mag. Ernest BENKO OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe župnika moderatorja župnije Olimje ter imenovan za župnika sodelavca v župniji Olimje.

Janez CERAR CM je s privoljenjem vizitatorja Misijonske družbe in v skladu s kan. 517, 542, 543 in 544 imenovan za župnika sodelavca v župnijah Mozirje, Šmihel nad Mozirjem, Rečica ob Savinji in župniji Šmartno ob Dreti.

Vinko ČONČ je razrešen službe župnika sodelavca v združeni župniji Šoštanj, Zavodnje, Bele Vode ter imenovan za župnika moderatorja v župnijah Mozirje, Šmihel nad Mozirjem, Rečica ob Savinji in župniji Šmartno ob Dreti.

Drago FERENCEK OP, novomašnik, je na predlog provinciala Hrvatske dominikanske province imenovan za župnijskega vikarja v župniji Petrovče.

Drago Ferencek

Martin GAŠPARIČ OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa imenovan za župnika moderatorja župnije Olimje.

Mihael HILD, stalni diakon, škofijski referent za Molitveno zvezo za duhovne poklice, je prejel pastoralni dekret za opravljanje diakonske službe na pastoralnem področju, ki je zaupano župniku Mateju Dečmanu.

Aleksander KOREN se je odpovedal službi župnika moderatorja v župnijah Mozirje, Šmihel nad Mozirjem, Rečica ob Savinji in Šmartno ob Dreti ter bil imenovan za duhovnega pomočnika v združeni župniji Šoštanj, Zavodnje, Bele Vode ter v župniji Polzela.

SANDI KOREN

Niko KRAJNC je razrešen službe duhovnega pomočnika v župniji Podčetrtek in župniji Sv. Ema ter imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Šentjur.

Matic LESJAK je razrešen službe župnijskega vikarja v župniji Velenje – sv. Martin in v župnijah v soupravi (10. 7.).

Vlado LESKOVAR, župnijski upravitelj župnije Bizeljsko in župnije Kapele, je bil razrešen službe župnijskega upravitelja župnije Pišece ter imenovan za župnijskega upravitelja župnije Dobova.

Ivan ŠUMLJAK, župnik župnije Brežice, je bil imenovan za župnika upravitelja župnij Artiče, Pišece in Sromlje.

Boris TIBAUT je s privoljenjem svojega ordinarija imenovan za župnijskega upravitelja župnije Podčetrtek in župnije Sv. Ema.

Roman TRAVAR CM je na predlog vizitatorja Misijonske družbe lazaristov razrešen službe župnika župnij Artiče in Sromlje ter z njegovim privoljenjem nastopi leto eksklavstracije. Imenovan je za duhovnega pomočnika v župniji Velenje – sv. Martin in v župnijah v soupravi.

Matej UŽMAH CM je na predlog vizitatorja Misijonske družbe lazaristov razrešen službe župnika župnije Dobova in se vrača v redovno skupnost.

Jože VEHOVAR, nadžupnik nadžupnije Rogaška Slatina, je razrešen službe župnika upravitelja župnije Podčetrtek in župnije Sv. Ema.

Tags:
duhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.