Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kam bodo premeščeni duhovniki murskosoboške škofije?

duhovniki Murska Sobota

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Aleteia Slovenija - objavljeno 28/07/23

Spremembe za 12 duhovnikov v škofiji Murska Sobota

Potem ko smo že objavili seznam premestitev duhovnikov v novomeški in mariborski škofiji, se tokrat ustavljamo v murskosoboški škofiji, kjer bo prišlo do naslednjih sprememb:

Aljaž BAŠA, kaplan stolne župnije sv. Nikolaja Murska Sobota in župnije sv. Martina v Martjancih, je razrešen te službe in imenovan za župnika župnij Marije Vnebovzete Grad na Goričkem in sv. Jurija v Prekmurju. Pri tem pa ohranja službo voditelja Škofijskega odbora za mlade.

Dr. Andrej LAŽETA, kaplan župnije sv. Ladislava Beltinci, je razrešen te službe, kakor tudi službe duhovnega asistenta v bolnišnici Murska Sobota, in imenovan za župnika župnij sv. Martina Martjanci (1. 8.) in Gospodovega vnebohoda Bogojina (1. 9.). V škofiji pa ostaja odgovoren za pastoralo duhovnih poklicev.

P. Andrej MOHORČIČ OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe kaplana župnije Marije Vnebovzete Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Boris TIBAUT v dogovoru med soboškim in celjskim ordinarijem odhaja v celjsko škofijo.

Goran KUHAR, župnik stolne župnije sv. Nikolaja Murska Sobota, je razrešen službe župnika župnije sv. Martina Martjanci.

P. Janez KURBUS OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe duhovnega pomočnika v župniji Marije Vnebovzete Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Lojze KOZAR, župnik župnije Sv. Trojice Odranci in generalni vikar škofije Murska Sobota, je za obdobje od 1. do 31. 8. imenovan za začasnega upravitelja župnije Marijinega vnebovzetja Turnišče, 1. 9. je imenovan za duhovnega pomočnika v tej isti župniji. Pri tem ohranja obe dosedanji službi.

Službe letošnjih novomašnikov:

Marko MAGDIČ, župnijski upravitelj župnij Marije Vnebovzete Grad na Goričkem in sv. Jurija v Prekmurju, je 1. 8. razrešen te službe in imenovan za župnika župnije Marije Vnebovzete Turnišče (1. 9.).

Dr. Matjaž MURŠIČ KLENAR, vojaški kaplan, je razrešen službe duhovnega pomočnika v župniji sv. Martina Martjanci in imenovan za kaplana stolne župnije sv. Nikolaja Murska Sobota.

Mag. Simon ŠTIHEC, župnik župnije sv. Jakoba Dobrovnik in voditelj Škofijske pastoralne službe, je imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Marijinega vnebovzetja Turnišče, pri tem pa ohranja obe dosedanji službi (1. 9.).

Dr. Stanislav ZVER, župnik župnije Gospodovega vnebohoda Bogojina, je na lastno željo razrešen te službe in bo po svojih močeh še naprej na razpolago za pastoralno pomoč v škofiji (1. 9.).

P. Toni BRINJOVC OFMConv je na predlog provincialnega ministra Slovenske minoritske province sv. Jožefa razrešen službe župnika župnije Marije Vnebovzete Turnišče in odhaja v redovno skupnost.

Tags:
duhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.