Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Gasilec nesebično pomagal starejši gospe. “Moja dolžnost je, da pomagam drugim”

Thomas Harwell

Shayla Harwell | Facebook

#image_title

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 26/07/23

Thomas Harwell je nekega dne, ko se je skupaj z ženo in hčerjo udeležil večjega dogodka, priskočil na pomoč starejši ženski, ki je težko hodila po stopnicah

Shayla in Thomas Harwell sta se udeležila rodeo prireditve (dogodka, na katerem jahači kažejo spretnost pri obvladovanju konjev in bikov) v ameriški zvezni državi Teksas. S seboj sta vzela tudi svojo dveletno hčerko.

Ko je družina že sedela na svojih sedežih, so zagledali starejšo in bolehno žensko, ki je težko hodila po stopnicah.

“Bilo ji je težko”

Starejša gospa je prišla na dogodek v spremstvu hčere in dveh vnukinj. “Bilo ji je težko,” se spominja Shayla. “Pocukala sem moža in mu nakazala, da gospa potrebuje pomoč.”

Thomas se je približal gospe in jo vprašal, kako ji lahko pomaga. Ena od vnukinj mu je povedala, da je njuna babica pred kratkim doživela možgansko kap in da se je borila z rakom.

Thomas je gospe pomagal po stopnicah in jo pospremil do njenega sedeža na dnu tribune. Predvidel je, da bo verjetno potrebovala pomoč tudi pri zapuščanju tribune. Gospa je z veseljem sprejela nesebično gesto.

Shayla je na Facebooku objavila fotografijo moža in gospe z naslednjimi besedami:

“Danes bi rada pohvalila svojega moža! Poskrbel je za to, da sem zelo ponosna nanj. Ko smo sedeli na sedežih in čakali na začetek rodea, sem opazila starejšo gospo, ki je imela težave pri hoji po stopnicah. Z njo so bile še njena hči in dve vnukinji. Gospe je bilo težko. Pokazala sem na Thomasa in jih vprašala, ali morda potrebujejo pomoč. Ne samo, da je pomagal gospe priti do svojega mesta, ampak ko ni imela moči, da bi zapustila tribuno po stopnicah, jo je Thomas gor odnesel kar v naročju!

“Moja dolžnost je, da pomagam drugim”

Shayla pravi, da se ji je, ko je njen mož v naročju odnesel gospo po stopnicah, na obrazu narisal širok nasmeh. Gospa se ni mogla nehati zahvaljevati Thomasu za to, kar je storil zanjo. Ni mogla skriti svojih čustev.

“Moja dolžnost je, da pomagam drugim,” pravi Thomas, ki že več kot 15 let dela kot gasilec. Vodi ga življenjsko načelo, da ne sme oklevati, če vidi, da nekdo potrebuje pomoč.

“Če živiš in dihaš, ne smeš imeti nobenega izgovora za to, da ne bi pomagal drugemu,” pravi gasilec. “Če nekdo potrebuje pomoč, mu preprosto pomagaj,” dodaja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
gasilci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.