Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po letih brez otrok se je njuna družina povečala za šest članov. “Bog naju je blagoslovil na osupljiv način”

Rodzina Andy'ego i Sarah Justice

Andy-Sarah Justice | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 21/07/23

Sarah in Andy sta si srčno želela postati starša. Dolga leta sta se spraševala, ali ju bo Bog blagoslovil z otroki. Nazadnje sta se odločila za posvojitev, ki pa ji je sledilo nekaj popolnoma nepričakovanega

Sarah in Andy Justice iz ameriške zvezne države Oklahoma sta si srčno želela otroka. Poskušala sta več let, a brez uspeha. Obiskala sta celo specialista za umetno oploditev, vendar sta spoznala, da ta pot ni prava zanju. Nazadnje sta se odločila za posvojitev novorojenčka.

Postopek je bil težaven in stresen. Večkrat sta se srečala z biološkimi materami otrok, da bi presodile, ali sta ustrezna starša za njihove otroke. Uspešno sta prestala dva pogovora, vendar sta si biološki materi v zadnjem trenutku premislili. Tako sta morala s postopkom posvojitve začeti znova.

Nekega dne ju je kontaktirala še tretja mamica, ki se je odločila otroka dati v posvojitev. Sarah in Andy sta jo spremljala na ultrazvočni pregled, kjer se je izkazalo, da pričakuje trojčke! “Ko sva izvedela, da bova starša trojčkom, sva bila kar malo prestrašena,” priznava par.

Hannah, Joel in Elizabeth so se rodili maja 2013, osem tednov pred načrtovanim rokom. Več tednov so preživeli na oddelku za nedonošenčke.

Pet dojenčkov v devetih mesecih …

Par do takrat še ni vedel, da ima Bog zanju še veliko večji načrt …

Teden dni po rojstvu trojčkov se je Sarah začela slabo počutiti. Odpravila se je k zdravniku, kjer je izvedela, da ni bolna, ampak noseča. In to z dvojčki!

Zakonca nista skrivala veselja. Veselo novico sta hitro sporočila družini in prijateljem. Čutila sta Božji blagoslov.

Kmalu sta se tako v njunem domu pojavila še dva otroka, Abigail in Andrew. Družina in prijatelji so z veseljem priskočili na pomoč njuni nepričakovano številčni družini z varstvom otrok in nakupovanjem hrane in potrebščin za otroke.

… in še ena posvojitev

Sarah in Andy imata na družabnih omrežjih stran o njuni družini, kjer objavljata fotografije in pišeta o družinskem vsakdanu. “Bog naju je blagoslovil na osupljiv način, ko naju je izbral za njihove starše. V najina srca in dom prinašajo toliko veselja,” beremo v eni objavi.

Par se je pred nekaj leti odločil še za eno posvojitev. Sedaj imata tako šest čudovitih otrok, tri deklice in tri dečke. “Uresničile so se nama sanje. Ko na nekaj čakaš, veliko bolj ceniš, ko to prejmeš,” pravi Sarah. Zakonca priporočata svojo družino Bogu in ga prosita za pomoč pri premagovanju težav. Trdita, da čutita Njegov blagoslov in skrb.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.