Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 29. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mladenič z obrnjeno glavo navdihuje s svojo zgodbo

CLAUDIO-VIERA

@claudio_viera_de_olivier

Pablo Cesio - objavljeno 15/07/23

Claudio je moral že od prve minute svojega življenja premagati številne ovire

Ko se vam življenje zdi kaotično in obrnjeno na glavo, pomislite na Claudia Vieira de Oliveiro, mladega Brazilca, ki že več kot 40 let kljubuje medicinskim prognozam.

Mislili so, da ne bo živel več kot en dan

Claudio se je rodil z multiplo artrogipozo, ki povzroči kontrakture dveh ali več sklepov, glava pa je pri vratu obrnjena proti hrbtu navzdol.

Zdravniki so bili prepričani, da ne bo živel več kot en dan. Eden od zdravnikov ga je v strahu, da bi deček umrl prej, celo krstil. “On je moj krstni boter. Napovedal mi je 24 ur življenja, zato me je moral krstiti, preden bi umrl,” pravi Claudio.

Toda Claudio je preživel in sčasoma se je naučil hoditi na kolenih. Pozneje se je izšolal in postal velik motivator. Kot govorec navdihuje na številnih konferencah in pogovorih, aktivno sodeluje v socialnih iniciativah. Srečal se je celo s papežem Janezom Pavlom II. in papežem Frančiškom!

View this post on Instagram

A post shared by Claudio (@claudio_viera_de_oliviera)

Boj za boljše dni

“Kljub temu, da imam telo, ki je nekoliko drugačno, zaradi svojega poguma in pripravljenosti, da se borim za boljše dni, nimam meja,” pravi Claudio.

Njegove besede so polne modrosti, ne le zato, ker skozi vse njegovo življenje predstavljajo veliko pričevanje vere, ampak tudi zato, ker razkrivajo, kako še naprej korakati skozi življenje, ne glede na udarce in stiske, s katerimi se soočamo.

Potrebno je le eno

Vedno bomo naleteli na situacije ali dogodke, ki se nam bodo zdeli nedosledni in nejasni. V takšnih trenutkih misel na Claudia samo potrjuje, da je edina stvar, ki nas lahko krepi, skupna hoja z Bogom, saj On najbolje vodi korake svojih otrok v vseh časih in krajih.

Ko se nam zdi, da je vse obrnjeno na glavo, je torej potrebno le eno: zaupanje v Boga.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
bolezen
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.