Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 13. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Med redovnike je bil sprejet kar na smrtni postelji: “Od Boga prihajamo in k Bogu odhajamo”

CARMELITAS

carmelitas.es

Patricia Navas - objavljeno 13/07/23

"Samo Bogu se lahko zahvalim za ta velik dar," pravi mladi Španec

Kljub hudi bolezni, ki ga je pri rosnih 21 letih pripeljala na rob smrti, je Pablo Alonso Hidalgo 21. junija uresničil svoje sanje in postal redovnik.

“Moja želja je, da se posvetim Bogu in živim kot dar Jezusa Kristusa. Moja bolezen hitro napreduje. Od Boga prihajamo in k Bogu odhajamo. Oče me bo v svojem neskončnem usmiljenju kmalu poklical k sebi,” lahko preberemo mladeničeve besede na spletni strani španske skupnosti karmeličanov.

V svoj red so ga bratje karmeličani sprejeli s pomočjo posebnega dovoljenja, in articulo mortis, ker je zaradi hude bolezni v smrtni nevarnosti. Tako je postal brat Pablo Maria de la Cruz.

Obred je potekal v sobi Univerzitetne klinične bolnišnice španskega mesta Salamanca, kjer je hospitaliziran. “Samo Bogu se lahko zahvalim za ta velik dar, ki mi ga je prek karmeličanov dala naša Mati Cerkev,” je dejal in dodal: “Izročam se vam v molitev.”

Križ in radost

Obred vstopa v karmeličanski noviciat v Salamanci je vodil regionalni predstojnik Salvador Villota. Ob tem velikem trenutku so ga spremljali tudi njegovi starši, duhovni vodja in vodja noviciata. Slovesnost so praznovali na dan sv. Alojzija, zavetnika mladine, v katerega varstvo so prepustili mladeniča.

Svoje redovno ime je želel povezati s svojo nebeško Materjo in s križanim Kristusom, saj pravi, da je njegova “edina slava Kristusov križ”. Ob tem citira karmeličana sv. Tita Brandsma, ki je rekel: “Križ je moja radost, ne moja žalost.”

Dodal je tudi, da se daruje kot “Bogu všečna daritev” in prosi zlasti za spreobrnjenje mladih in za edinost Cerkve.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedlain priredila Veronika Snoj.

Tags:
bolezenduhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.