Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 23. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev Janeza Pavla II. za zaščito družin pred “očetom laži”

John Paul II

Rafael Marn | Družina

Philip Kosloski - objavljeno 25/06/23

Sveti Janez Pavel II. je molil, da bi se vse družine obrnile k Bogu, izviru očetovstva, in se ne bi pustile zapeljati "očetu laži"

Janez Pavel II. je v Pismu družinam izpostavil resničnost, da je Bog vir vsega očetovstva in materinstva na zemlji. Trdil je, da se moramo obrniti k izviru starševstva, če želimo, da bi naše družine uspevale.

Pismo je sklenil z naslednjo molitvijo, v kateri prosi Boga, naj varuje družine pred “očetom laži”, ki poskuša družine zapeljati na različne načine.

Naj bo Kristus, ki je isti “včeraj in danes in na veke” (Heb 13,8), z nami, ko bomo upognili svoja kolena pred Očetom, po katerem se imenuje vsakršno očetovstvo in materinstvo ter vsaka človeška družina v nebesih in na zemlji (prim. Ef 3,14-15). Z besedami molitve k Očetu, ki nas jo je naučil sam Kristus, naj znova priča o tisti ljubezni, s katero nas je ljubil “do konca”! (Jn 13,1)

Naj nam Gospod Jezus z močjo in modrostjo križa ponovi te resnice, da človeštvo ne bo podleglo skušnjavi “očeta laži” (Jn 8,44), ki nenehno poskuša zvabiti ljudi na široke in lahke poti, poti, ki so na videz gladke in prijetne, v resnici pa polne pasti in nevarnosti. Naj nam bo vedno omogočeno slediti tistemu, ki je “pot in resnica in življenje”. (Jn 14,6)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.