Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 27. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Nogometaš o boju za hčerkino življenje: “Strmela sva v monitorje in molila, da bi bilo vse v redu”

Instagram/Ben Mee

Instagram/Ben Mee

Instagram/Ben Mee

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 27/04/23

Rodila se je pri 24 tednih in tehtala kot pločevinka fižola. Zdaj britanski nogometaš Ben Mee o svoji hčerki pravi, da je "najbolj nasmejana deklica, ki jo boste kdaj srečali"

Britanski nogometaš Ben Mee je nedavno spregovoril o preizkušnji prezgodnjega rojstva svoje hčerke Olivie, ki se je rodila skoraj štiri mesece prezgodaj.

“Če zdaj pogledate Olivio, kako se smeji, ko hodi po naši dnevni sobi, si ne morete predstavljati, kaj je prestala. Nisva vedela, ali bo sploh preživela,” se spominja Ben.

Upa, da bo pričevanje o tej težki preizkušnji pomagalo drugim parom, ki se jim otroci rodijo prezgodaj. “Veva, kako grozljivo je to, a sva zdaj srečna, da imava doma zdravo, srečno punčko,” pravi Mee.

Mala Olivia je ostala na intenzivni negi celih 16 tednov. Morali so jo dati v inkubator, pri tem pa jo je lahko obiskoval le po eden od staršev.

Ben se spominja, da so bili ti trenutki zanj in za njegovo ženo zelo travmatični. Še vedno se spominja trenutkov tesnobe, solz in trpljenja, v katerih je gledal na hčerkico, priključeno na vso tisto medicinsko opremo. “Videti je bila kot majhna ptička, premajhna, da bi sploh preživela,” se spominja športnik.

View this post on Instagram

A post shared by Ben Mee (@benmee6)

Drobceno bitje

Nič ni napovedovalo najhujšega. Ko sta Ben in njegova žena Sarah leta 2020 izvedela, da pričakujeta otroka, sta bila najsrečnejši par na svetu. Bila sta že starša dveletnega Jaxona.

Na preizkušnjo, ki se je začela z drugo nosečnostjo, nista bila pripravljena. Začelo se je z močno krvavitvijo, zaradi česar so Sarah internirali in jo podrobno nadzorovali. Nekaj dni pozneje so jo premestili v drugo porodnišnico in porod se je začel. Pri tem je prejela injekcije steroidov, da bi malčici pomagali pri dihanju, in magnezij, da bi zaščitili njene možgane. Ob rojstvu je Olivia tehtala toliko kot pločevinka fižola.

Bena je zelo skrbelo tako za hčerko, kot za ženino življenje. “Bilo je zelo težko, saj sem želel istočasno skrbeti za obe,” pravi športnik. “Le po zaslugi izjemnega medicinskega osebja sva ohranila razum. Zdravniki so nama povedali, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da Olivia ostane živa. Pojasnili so, da je pred nami dolga pot in da ni nobenega zagotovila, da bova hčerkico odpeljala domov,” se spominja.

“Ob njenem inkubatorju sva preživela tedne, ki jim ni bilo konca, strmela sva v monitorje in molila, da bo vse v redu,” se spominja. “Bilo je strašno, bil sem obupan, nisem vedel, kaj naj vprašam, kaj lahko naredim, da bo bolje,” pravi.

“Najini srci sta z drugimi starši, ki so se jim otroci rodili prezgodaj”

Na intenzivnem oddelku je Olivia prejemala enteralno hranjenje, opravili so ji tudi šest transfuzij krvi. Njeno stanje se je počasi stabiliziralo in končno je prišel dan, ko je lahko zapustila porodnišnico. Ben zdaj svojo hčerko opisuje kot “najbolj nasmejano deklico, ki jo boste kdaj srečali”.

“Najini srci sta z drugimi starši, ki so se jim otroci rodili prezgodaj. Veva, kako strašno je in kako srečna sva lahko, da imava zdaj doma zdravo, srečno deklico,” pravita Ben in Sarah.

“Na težke preizkušnje se ne moreš pripraviti, lahko pa sprejmeš vsak dan, kakršen je, in ohraniš upanje in optimizem, namesto da gledaš predaleč v prihodnost in se bojiš najhujšega,” dodajata zakonca.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedlain priredila Veronika Snoj.

Tags:
pričevanjerojstvoslavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.