Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ko se na enem mestu zbere šest generacij žensk iste družine

Hands on the background of autumn nature

Ruslan Huzau | Shutterstock

Urška Kolenc - objavljeno 21/04/23

Šest generacij ene družine združenih na eni fotografiji

V domu upokojencev, kjer zadnja leta živi MaeDell Snow Taylor, so pred časom ovekovečili zgodovinski trenutek. Na fotografiji, ki je požela val navdušenja na spletu in so jo delili številni mediji, je ob postelji 98-letne MaeDell zbranih kar šest generacij žensk iste družine.

MaeDell je takrat prvič spoznala svojo sedem tednov staro praprapravnukinjo Zhavio in jo med skoraj triurnim obiskom večino časa ni izpustila iz rok.  

Redka priložnost

Na fotografiji so zbrane MaeDell, ki pestuje dojenčico Zhavio, 58-letna MaeDellina vnukinja Gracie in njena 77-letna mama Frances, 39-letna Graciejina hči Jacqueline in 19-letna Graciejina vnukinja Jaisline.

“Zelo smo blagoslovljene, da smo imele priložnost srečati se z babico in preživeti čas z njo,” je o družinskem srečanju šestih generacij povedala Gracie. “Ne dobi vsak te priložnosti, da se zbere toliko generacij na istem mestu.”

Skrbela za več kot 20 otrok

Ob tej priložnosti je Gracie delila MaeDellino življenjsko zgodbo, ki je bila vse prej kot lahka. Pri 16 letih se je poročila s 50-letnim Billom Taylorjem. Bil je vdovec in s prvo ženo sta imela 10 otrok. Sedem otrok je ob poroki še živelo doma. MaeDell je predano skrbela za veliko družino in v naslednjih letih se je zakoncema rodilo še 13 otrok.

Kot pripoveduje Gracie, so se dekleta v babičini mladosti poročala že pri 14 letih. “Babici je bilo težko, ker ni imela pralnega ali pomivalnega stroja; ni se mogla kar usesti v avto in nabaviti živil. Oblačila je nosila do reke in jih prala na deski. Imela je res težko življenje, a se ni nikoli pritoževala.”

Gracie je rodila tri otroke in ima dva pastorka. Priznava, da ji je pri svojih letih kdaj že težko poskrbeti za svojo triletno vnukinjo in si lahko samo predstavlja, kako je bilo njeni babici, ki je sama skrbela za toliko otrok, medtem ko je bil njen mož zaradi dela veliko zdoma. Poudarja, da so vsi izredno ponosni nanjo in si želijo, da bi kdo napisal knjigo o neverjetni ženski njihove družine.

“Bog jo je postavil tja”

Kljub temu, da se je MaeDell poročila z veliko starejšim moškim, se njena družina nikoli ni sramovala babičine preteklosti. Gracie pripoveduje: “Hčerko sem imela tik pred 18. letom, bila sem že poročena. Moja mama je bila istih let kot jaz, ko me je imela. Tega se nikoli nisva sramovali, niti Mae Dell. To je bilo njeno življenje – Bog jo je postavil tja in to je bila njena pot.”

MaeDell ima 621 potomcev, vključno s 13 biološkimi otroki, 47 biološkimi vnuki, 104 biološkimi pravnuki, 63 biološkimi prapravnuki in dvema biološkima praprapravnukoma. Prav kmalu se bo rodil še tretji praprapravnuk.

Gracie pravi, da so se ženske od MaeDell naučile predvsem pomembnosti materinske vloge in delavnosti. “Moja mama je pripovedovala, da se ne spomni, da bi MaeDell kdaj sedela in jedla,” pripoveduje Gracie. “Vedno je nekaj delala, nikoli ni bila brez dela.”

Vir: today.com

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.