Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 27. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Družina, ki se ponaša s šestimi še živečimi generacijami hkrati

shutterstock_1018447174.jpg

Halfpoint | Shutterstock

Fotografija je simbolična.

Urška Kolenc - objavljeno 05/07/21

Šest generacij iste družine na kupu

Upokojenka Mary Marshall prihaja iz Edinburgha na Škotskem in ima skupaj kar 90 vnukov, pravnukov, prapravnukov in praprapravnukov. S tem je njena družina edina na Škotskem, ki se lahko pohvali s šestimi še živečimi generacijami hkrati. V Guinessovi knjigi rekordov pa je zabeležena družina, v kateri je v istem obdobju živelo sedem generacij.

Rodile z 18 leti ali manj

Najstarejša članica družine je Mary, ki šteje 86 let, najmlajša Nyla Ferguson pa ima nekaj tednov. Vse matere otrok prihajajo po isti strani družine, rodile pa so z 18 leti ali manj.

Prav vse živijo v Edinburghu oz. v njegovi okolici. Razen najmlajše novopečene mamice Toni-Leigh Aitken so vse delale oz. delajo kot negovalke.

Kako se je vse začelo?

Mary je rodila osem otrok, najstarejša med njimi je 68-letna hči Rose Thorburn. Ta je rodila štiri otroke, med njimi tudi 50-letno Chyrel Borthwick.

Chyrel je leta 1986 rodila Carrie Dow, ki ima štiri otroke, med njimi pa je tudi 17-letna Toni-Leigh, ki je 25. maja letos rodila deklico Nylo. Mary je s tem postala edina prapraprababica na Škotskem.

Vesela velike družine

Mary se ob tem pošali, da ji je gotovo oproščeno, ker ne kupi daril za rojstni dan in druge praznike za vsakega družinskega člana, saj bi za to, kot pravi, potrebovala vsaj pol leta.

Vesela je, da ima tako veliko družino. “Sem srečna ženska. Super je imeti tako veliko družino. Vedno je nekje nekdo, ki pazi nate.”

Najmlajša novopečena mama v družini Toni-Leigh je dejala: “Ko sem povedala, da sem noseča, smo se šalili, da smo podrli nekakšen rekord.” V svetovnem merilu so se mu res približali, na Škotskem pa so edina družina, ki se ponaša s toliko generacijami ene družine na kupu.

Mary je že spoznala svojo prvo praprapravnukinjo. Toni-Leigh je dejala, da je bila to ljubezen na prvi pogled in da je še prezgodaj, da bi videli, ali sta si kaj podobni po videzu.

Babica najmlajše članice družine, ki je navajena živeti v veliki družini, je dodala, da je na njihovih družinskih srečanjih vedno “precej glasno”. “Kadarkoli se dobimo, sta vedno prisotna zabava in smeh. Vedno ti je nekdo na voljo.”

Vir: BBC News

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.