Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po letih tavanja postala mama velike družine: “Najini neuspehi so nama pomagali graditi ljubezen”

Brigitte-Bedard.jpg

Courtesy of Brigitte Bédard

Brigitte Bédard

Mathilde de Robien - objavljeno 30/08/22

Tri dni je stresala svojo jezo na meniha, ki je nato postal njen duhovni vodja

Brigitte Bédard, žena, mati in novinarka iz Kanade, je pri 33 letih, po dolgih letih tavanja, zaznamovanih z drogami in hudo depresijo, doživela spreobrnjenje, ki je popolnoma spremenilo njeno življenje. Sedaj z navdušenjem pričuje o svojem življenju, ki ga je prenovil Sveti Duh.

Že pri 11 letih je Brigitte začela uživati droge. Odvisnost, ki je trajala deset let, se je na koncu končala z drugo odvisnostjo: od spolnih odnosov. “Še naslednjih deset let sem obupano iskala svojo spolno usmerjenost in poskušala najti ljubezen prek spolnih odnosov,” pravi. “Čeprav sem opustila droge, alkohol in cigarete, sem namesto tega začela nabirati ‘ljubezenske’ zmage.'”

Sprejeti Kristusovo ljubezen

Tako je bilo vse do dneva, ko se je na povabilo osebe, ki jo je spoznala na srečanju anonimnih odvisnikov od kokaina, obdana s številnimi samomorilnimi mislimi, odpravila na odmik v opatijo v Saint-Benoît-du-Lac v Quebecu. Tam je nekdanja odvisnica od kokaina in ateistka tri dni stresala svojo jezo na meniha, ki je nato postal njen duhovni vodja. “Tri dni sem kričala nanj in zmetala nanj ves svoj bes. Poslušal me je, ne da bi trenil. Ni govoril o Jezusu, bil je Jezus,” se spominja. “Name je gledal z ljubeznijo. Molil je zame in name polagal roke. In Sveti Duh je prišel nadme. Razumela sem, da sem Božja ljubljena hči, da je Jezus živ in da je resnično vstal. Bilo je razodetje.”

Tistega dne se je odločila postaviti Boga v središče svojega življenja in začela vsak dan vstajati ob četrti uri zjutraj, da je lahko uro in pol molila.

Partnerska kriza

Nekaj let pozneje je na spletu spoznala Huguesa. Poročila sta se leta 2006, skupaj imata dva otroka. Hugues ima tudi dva otroka iz prve zveze, tako da so zdaj velika šestčlanska družina.

Če so bili začetki njunega zakona precej strastni, njuno zakonsko življenje še zdaleč ni rožnato. “Bila sva osamljena, Bog ni bil v središču najinega življenja,” pravi. Njen mož se je boril proti odvisnosti od pornografije. Šla sta skozi partnersko krizo, ki je trajala dve leti.

Skupna molitev

“Kar je spremenilo najini življenji, je bilo, da sva začela vsako jutro moliti v dvoje,” pravi Brigitte. “To je način, kako Boga postaviti v središče, razmisliti o prioritetah.”

Brigitte je postopoma uspelo predstaviti Bogu v osebni molitvi svoje težave, strahove, frustracije. Ve, da želi Bog obnoviti njun zakon. Ve, da ju On ne obsoja in ju sprejema takšna, kakršna sta. “Pomagal mi je sprejeti Huguesa tam, kjer je bil, sprejeti ga takega, kakršen je bil,” dodaja.

Molitev jima pomaga, da ostaneta zasidrana v potrpežljivosti, zaupanju in rahločutnosti, pravi Brigitte. “Bog naju je učil ljubiti drug drugega,” dodaja. “Najini neuspehi so nama pomagali graditi ljubezen, skupna molitev pa naju je ‘obvezovala’ biti predana resnici.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
odvisnostspreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.