Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 21. februarja |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Tudi vas zalezujejo čudni krščanski profili in vam ponujajo molitev?

NEWS

Igorstevanovic - Shutterstock

Urška Leskovšek - objavljeno 30/03/23

Na dan prejmem vsaj tri ponudbe, da bo kdo zame molil ali da se lahko pridružim kakšni "katoliški" skupini

Če uporabljate FB Messenger, ste tudi vi v zadnjem času verjetno prejeli kakšno sporočilo od neznane osebe, ki se razglaša za katoličana, češ da želi moliti za vas, vam ponuja skupno molitev, sveto mašo prek spleta, duhovne nagovore in podobno. Morda je navedeno, da imata z neznano osebo celo “skupne” prijatelje.

Očitno je, da gre za smetenje, da teh “oseb” prav nič ne skrbi za vaše duhovno stanje.

Najprej sem vse te ponudbe ignorirala, potem pa me je začelo zanimati, kaj je cilj tega nadlegovanja. Zelo jasno je namreč, da nihče ne bo vložil ogromnih količin denarja, da bo ljudi po vsem svetu na ta način evangeliziral.

Tako sem se z nekaj “ponudniki” zapletla v pogovor. Odgovori so avtomatski, slabo “govorijo” slovensko, ne znajo uporabljati spola, vmes ostane kakšna angleška beseda.

Nekaj primerov si oglejte v spodnji fotogaleriji:

Nič katoliškega

Težko je reči, kaj ali kdo je zadaj oziroma kaj ali kdo ta sporočila pošilja. Jasno pa je, da vsebina nima veliko skupnega s katoliško vero, čeprav je ves čas govora o Jezusu in čeprav pogosto navajajo Sveto pismo. Poskusa finančne zlorabe sicer (še) nisem zaznala, a tem namišljenim prijateljem lahko očitamo najmanj to, da zavajajo in Jezusa predstavljajo takega, kakršen zagotovo ni.

Nasvet torej ostaja enak: Vsa tovrstna sporočila blokirajte.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.