Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 21. julija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

95-letna babica in njen vnuk osvajata internet z zabavnimi videi

rosssmith_instagram_babcia_wnuczek.jpg

@rosssmith | Instagram

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 22/05/22

Ross Smith in njegova 95-letna babica Pauline skupaj hodita v klube, se fotografirata in snemata v zabavnih kostumih

Na Instagramu ima profil babice in njenega vnuka več kot dva milijona sledilcev, na Facebooku pa kar enajst milijonov. Tudi njuni videi na Youtubu postajajo vse bolj priljubljeni.

Kostuma Pepelke in prvakinje v karateju gotovo pritegneta pozornost, toda za babico in njenega vnuka je najpomembnejši njun odnos in čas, ki ga preživita drug z drugim.

Babica in vnuk na družabnih omrežjih

Ross Smith je na družabnih omrežjih postal priljubljen zaradi smešnih posnetkov in fotografij, na katerih ga spremlja 95-letna babica Pauline, ki je hkrati tudi njegova najboljša prijateljica.

Ross pravi, da ga je prav babica izoblikovala v osebo, kakršna je. Pomagala mu je pri učenju, z njim je preživljala vsak prosti trenutek in ga učila, kako s humorjem premagati še tako težke situacije. Zdaj je Ross tisti, ki skrbi, da je življenje njegove ljubljene babice polno veselja.

View this post on Instagram

A post shared by Ross Smith (@rosssmith)

“Z babico sva vedno imela posebno vez. Ko sem odraščal, telefoni s kamero še niso obstajali, tako da je bilo najin odnos težko posneti. Prav tako ni bilo platforme za deljenje takšne vsebine,” pravi Ross.

Leta 2013 je začel snemati kratke videe na portalu Vine in pri tem povabil babico, da se mu pridruži. Po spletu se je kmalu razširil posnetek babice, ki je blokirala vnukov met na koš. Uporabniki spleta so se zaljubili v očarljivo staro damo, ki razbija stereotipe o starejših.

Pauline trdi, da je jesen življenja lahko sončna in ne pomeni le sedenja doma ali preživljanja časa pri zdravnikih.

“Starejši ljudje so neverjetni”

Ross rad postavi svojo babico v situacije, v katerih se obnaša drugače, kot bi sicer pričakovali od starejše dame. V videih lahko vidimo, kako prijazna gospa obišče trgovino za male živali, odpira božična darila, igra Božička in prvakinjo v karateju.

“Najin humor je univerzalen,” pravi Ross. “Vsi vedo, da je babica smešna.”

Pauline pravi, da še vedno obstaja napačno prepričanje, da starejši ne marajo ali ne uporabljajo družbenih omrežij. Starejši uporabljajo ta orodja, da ostanejo v stiku s svojo družino, ali gledajo videoposnetke. “Zanimivo je. Vidite različne dele vesolja, sveta in ljudi okoli vas, ki se zabavajo in delajo vse vrste stvari. Všeč mi je!”

Ross priznava, da se je od svoje babice veliko naučil. “Ne zavrže mleka, ko gremo na dopust, temveč ga zamrzne. Odraščala je v revščini in v tistih časih sta bili hrana in pijača dragoceni. Ta izkušnja jo je naučila ceniti materialne stvari.”

Opaža, da večina mladih ne spoštuje starejših, ker se jim zdijo nepotrebni in moteči. “Starejši ljudje so neverjetni, lahko živijo zelo dobro. Cenijo malenkosti, na katere mi, ki pogosto živimo v vrtoglavem tempu, nismo pozorni.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Veronika Snoj.

Tags:
družbena omrežjastarost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.