Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Po dolgih letih se je srečala z gasilci, ki so ji pomagali na svet. “Naj jih Bog vse blagoslovi”

Captains Helper & Holmes & FF Brock responded to a call where they delivered a baby

@cityofwsfire | Twitter

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 25/02/23

Janea Watson se je srečala z gasilci, ki so ji pred več kot dvema desetletjema pomagali na svet

Konec januarja 2023 se je Američanka Janea Watson znova srečala s tremi gasilci, ki so ji pomagali priti na svet. “Bila sem vznemirjena in navdušena,” pravi 22-letnica.

Takojšnja akcija

Gasilci Hepler, Holmes in FF Brock so se 10. novembra 2000 prvi odzvali na klic za nujno zdravniško pomoč. Še danes se spominjajo tega posebnega dogodka. “Izstopili smo, babica pa je rekla, da niso klicali gasilcev. Rekel sem: ‘Ko prispe rešilec, se bomo umaknili,'” pravi Hepler.

Izkazalo se je, da so gasilci prispeli še pravi čas, saj je nekaj trenutkov pozneje bodoča mamica napovedala, da “prihaja otrok”. Hepler je hitro skočil v akcijo in pomagal pri porodu.

“Okoli Janeaninega vratu je bila ovita popkovina, zato so morali hitro ukrepati. Opravili so res odlično delo. Takoj ko je Janea začela jokati, so vedeli, da je vse v redu,” se spominja Jennie Watson, Janeanina babica.

Pol leta zatem je Janeanina babica stopila v stik z gasilci in se jim zahvalila za pomoč. Hepler, Holmes in FF Brock se srečanja spominjajo, Janea pa je bila tedaj še premajhna, da bi ji ostalo v spominu.

“Želim se jim zahvaliti in pokazati svojo hvaležnost”

22 let pozneje je Janeanina babica organizirala še eno srečanje, ki si ga bo Janea za vedno zapomnila. “Bila sem odločena, da jih najdem. Našla sem vse tri,” pravi babica.

Janea je izjemno hvaležna gasilcem, ki so takoj ukrepali in pokazali velik pogum in odzivnost. “To je bilo prvič, da sem videla sliko iz časov, ko sem bila še novorojenček, in od njih slišala zgodbo o svojem rojstvu,” pravi Janea.

Gasilci pravijo, da je bilo vnovično srečanje z Janeo za njih eden najlepših trenutkov. “Na začetku je bila precej sramežljiva, potem pa se je stisnila k nam,” pripovedujejo.

“Naj jih Bog vse blagoslovi”

Ta prisrčen dogodek nam daje priložnost, da pomislimo in se zahvalimo za neverjetno in trdo delo gasilcev, ki obsega veliko več kot samo gašenje požarov. Fotografije srečanja so objavili na Twitterju, kjer so se uporabniki odzvali s kopico pozitivnih komentarjev: 

“Obožujem takšne zgodbe.”

“Super opravljeno. Gasilci smo vedno pripravljeni pomagati.”

“Potrebujemo več takšnih prisrčnih zgodb.”

“Gre za ljubezen in empatijo. Nič drugega ni pomembno.”

“Naj jih vse blagoslovi Bog!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
gasilcirojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.