Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Odraščal je s sestro s posebnimi potrebami, zdaj ji je posvetil še pesem

ziga jelar

Facebook profil Žiga Jelar

Mojca Purger - Lojze Grčman - objavljeno 20/02/23

Eden najboljših slovenskih skakalcev Žiga Jelar je tik pred svetovnim prvenstvom v Planici izdal glasbeni album Brez pravil

Na albumu z naslovom Brez pravil je tudi skladba Zakaj gorijo solze, ki jo je Gorenjec Žiga Jelar, sicer odlični smučarski skakalec, posvetil osebam s posebnimi potrebami, še posebej svoji starejši sestri Sari, s katero sta zelo povezana.

View this post on Instagram

A post shared by 𝓩̌𝓲𝓰𝓪 𝓙𝓮𝓵𝓪𝓻 (@zigajelar)

Opravičilo

V naslovu tega članka je bilo nekaj ur navedeno, da ima Žigova sestra Downov sindrom. Za to napako se opravičujem.

Lojze Grčman

Srčni, iskreni in ljubeznivi

Kot je povedal, je med skupnim odraščanjem od blizu doživljal, s kakšnimi izzivi in predsodki se mora Sara soočati. “Zelo cenim njeno iskrenost, ob njej se zavedam, da nas v življenju lahko spremljajo drugačne stvari in ljudje, ki so neskončno srčni, iskreni ter ljubeznivi. Starša sta jo zelo lepo vzgojila. Nista popuščala, kot bi marsikdo. Poskušala sta storiti vse, da bi bila čim bolj samostojna in neodvisna,” je dejal za svet24

Za skladbo je sam napisal tako besedilo kot melodijo. V pesmi se sprašuje: “Zakaj gorijo solze, zakaj gori srce? A gledamo drugače na dobro, vero, upanje?”

Spremljajte portal druzina.si

Članek je bil v prvotni obliki objavljen na spletni strani druzina.si, ki jo lahko spremljate tudi na Facebooku in Twitterju.

Ponosen na vse ustvarjeno

“Pravijo, da kadar delaš stvari s srcem, se stvari uresničijo in zgodijo z razlogom. ❤️ Tako je prišel tudi moj prvi album Brez pravil. Iskreno nisem verjel, da bo ob mojem tempu življenja to mogoče že tako kmalu. Ponosen sem na vse, kar nam je uspelo ustvariti, najbolj pa na ljudi, ki so mi to omogočili, me usmerjali, podpirali in bili pripravljeni sodelovati,” je med drugim na Facebooku napisal ob izidu svojega prvega albuma.

Pri ustvarjanju sta sodelovala tudi Gaj Trček, ki smo ga na Aleteii že predstavili, in Tristan, Gajev “varovanec”, mladenič z Downovim sindromom.

Ne bojte se vsaj poskusiti stvari, ki bi jih radi počeli

“Navdih največ črpam in življenjskih dogodkov in okolja. Zelo rad opazujem ljudi in njihovo mimiko,” je Žiga dejal v posebnem predstavitvenem intervjuju: “Vsaka pesem ima v sebi delček mene in mojih čustev ter srca.” Če delaš stvari iskreno in daješ 100 % od sebe, si lahko ponosen na to, še sporoča odlični skakalec in glasbenik. Podrobneje pa ga lahko spoznate v spodnjem videu.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.