Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 20. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Pustna Sobotna iskrica: doslej zbranih že več kot 118 tisoč evrov! Še vedno lahko darujete

Radio Ognjišče; Pustna Sobotna iskrica

Misijonsko središče Slovenije | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 18/02/23

"Ob dobroti darovalcev vedno znova ostanemo brez besed"

Danes je na valovih Radia Ognjišče potekala tradicionalna Pustna Sobotna iskrica. Tokrat sicer brez pustnega karnevala, vendar zato z nič manj dragocenim namenom in zanimivim programom.

V okviru Pustne Sobotne iskrice vsako leto poteka dobrodelna akcija, katere soorganizator je Misijonsko središče Slovenije. Namen letošnje je zbiranje prispevkov za delo treh slovenskih misijonark. To so sestra Mojca Karničnik v Kongu, sestra Dorica Sever na Arktiki in sestra Zorica Blagotinšek v Senegalu.

V Kongu se soočajo z vedno večjim številom podhranjenih otrok. Lakota se širi kot epidemija in je posledica splošne revščine.

Sestra Dorica Sever, ki že dobri dve desetletji živi in dela med Eskimi oz. Inuiti na Arktiki, na hladnem severu Kanade, med drugim skrbi tudi za redne obroke otrok, ki obiskujejo misijonsko hišo v krutem podnebju, v krajih, v katerih se živo srebro spusti tudi do minus šestdeset stopinj Celzija. Radi bi pomagali tudi pri obnovi misijonskega zavetja.

V Senegalu v mednarodni uršulinski skupnosti deluje velika šola za dekleta.  Skromen šolski obrok mnogim predstavlja edini obrok v dnevu, misijonarkam pa veliko skrb, kako zagotoviti sredstva za nakup hrane. 

Tako veselo je bilo v studiu Radia Ognjišče, ko je znesek zbranih sredstev za bse tri misijonarke presegel sto tisoč evrov:

Sredstva, ki so jih zbrali prek telefonskih klicev, so ob koncu programa presegla 118 tisoč evrov. Temu znesku se bo v ponedeljek prištel še znesek sredstev, zbranih prek nakazil.

Radijski voditelj Jure Sešek je za naš portal ob koncu akcije povedal:

Zelo veseli in hvaležni smo, da smo bili lahko zopet orodje v rokah tokrat treh slovenskih misijonark, ki prosijo za našo pomoč. Slovenci vedno pokažemo, kako zelo smo povezani z misijonarkami in misijonarji.Ob dobroti darovalcev vedno znova ostanemo brez besed.

Kako lahko darujete?

Telefonsko zbiranje darov ni več mogoče, svoj dar pa lahko še vedno nakažete na različne načine. Podatke za nakazilo najdete v spodnjem okvirčku, lahko pa izpolnite obrazec, dostopen na spletni strani Misijonskega središča Slovenije ali pokličete v Misijonsko središče Slovenije (01/300 59 50) in vam bodo poslali položnico.

Podatki za nakazilo

Misijonsko središče Slovenije
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
račun: SI56 0201 4005 1368 933
koda namena: CHAR
namen nakazila: PSI 2023
referenca: SI00 249220

Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko enostavno pošljete tudi s pomočjo skeniranja QR kode v svoji bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru.

Pustna Sobotna iskrica

Hvala za vaše darove!

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.