Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zvezdniški par na očarljiv način ohranja iskrico v svojem zakonu

British actress Carey Mulligan (L) and husband US-British musician Marcus Mumford

Photo by Chris Pizzello / POOL / AFP

Cerith Gardiner - objavljeno 24/01/23

Ljubezen si izkazujeta na precej neobičajen način

Zdi se, da imajo številni zvezdniki težave z ohranjanjem trdnih zakonov. Kadar torej tem znanim obrazom uspe, da je njihova zakonska zveza uspešna, je vedno zanimivo videti, ali v ta namen uporabljajo kakšno skrivnostno sestavino.

To recimo velja za priljubljenega pevca skupine Mumford and Sons Marcusa Mumforda in njegovo ženo, večkrat nagrajeno igralko Carey Mulligan.

Zakonca sta se poročila leta 2012 in imata dva otroka (ter pričakujeta tretjega), njuni poklicni življenji pa od para zahtevata, da sta pogosto dlje časa ločena. Toda po navedbah britanskih medijev je Mulliganova v enem izmed pogovorov razkrila, da zakon ohranjata trden na precej “staromoden” način.

Po besedah 37-letne igralke si z možem, ko sta narazen, rada pišeta ljubezenska pisma. Carey je pojasnila: “Zdi se mi, da pisanje pisem počasi postaja izgubljena oblika umetnosti, kar je zelo žalostno. Dobiti ljubezensko pismo od ljubljene osebe, držati v roki popisan list papirja in se zavedati, da zapisane misli lahko hraniš vse življenje … to je nekaj čudovitega.”

V času, ko večina ljudi raje pošilja kratka telefonska sporočila, kot da bi svoje misli izlivala na papir, ima Mulliganova še kako prav. Nič ni dragocenejšega od nečesa, kar dokazuje, kako se je oseba potrudila, da bi izrazila svoje misli – in nič ni bolj romantičnega od svežnja ročno napisanih pisem.

Ne preseneča, da sta priljubljena zakonca navdušena nad pisanjem pisem, glede na to, da sta bila že v otroštvu dopisna prijatelja in sta se zbližala šele pozneje v življenju. Njuna izkušnja je čudovit opomnik za to, kako mogočna je lahko (lastnoročno) zapisana beseda.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
slavnizakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.