Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Skrivnost zvezdniških parov za uspešen zakon

TOM HANKS

WEB3-TOM HANKS-ACTOR-Deutsche Bank-(CC BY-NC-ND 2.0)

Lucija Čakš - objavljeno 23/07/18

Zdi se, da danes, sploh med estradniki, ni več parov, ki bi si bili zvesti in bi ostali skupaj

Vendar je nekaj svetlih izjem, ki vztrajajo drug ob drugem že leta, celo desetletja, in dokazujejo, da je trdna ljubezen mogoča. Vas zanima, kaj je njihova skrivnost za uspeh?

Embed from Getty Images

Meryl Streep in Don Gummer

Poočena sta že 40 let. Meryl je bila pred tem v daljši zvezi z igralcem Johnom Cazalom, ki se je končala z njegovo smrtjo (zaradi raka) leta 1978. Nekaj mesecev kasneje je spoznala Dona Gummerja in se z njim poročila še isto leto. Mnogi so zmajevali z glavami, da preveč hitita v zakon, toda Meryl je očitno vedela, kaj dela.

V njunem zakonu so se rodile tri hčere in sin, ki so odraščali skriti pred očmi javnosti. Don je zvesti spremljevalec Meryl na vseh prireditvah in podelitvah nagrad, za kar se mu je v govoru ob prejemu tretjega oskarja tudi zahvalila.

“Vse, kar v življenju najbolj cenim, si mi dal ti,” mu je rekla v solzah.


PRUDENCE

Preberite še:
Želite srečen zakon? Potem možu ne govorite tega …

Embed from Getty Images

Bono in Ali Hewson

Zaljubila sta se že v srednji šoli in njuna ljubezen se je ohranila do danes. Poročila sta se leta 1982, torej pred 36 leti, in imata štiri otroke: dve hčeri in dva sina. Na vsakem albumu skupine U2, katere pevec je Bono, je kakšna pesem posvečena ljubezni do njegove žene. Na najnovejšem albumu, ki so ga izdali lani, je to pesem The Best thing about me – zgovoren je že naslov.

Že večkrat pa je v intervjuju povedal, da se najverjetneje nikdar ne bi poročil, če ne bi srečal tako izjemne ženske, kot je njegova Ali. Pove
tudi, da se mu zdi, da bi njegova žena mnogo laže preživela brez njega kot on brez nje.


NICOLE KIDMAN AND KEITH URBAN

Preberite še:
V čem je skrivnost srečnega zakona Nicole Kidman?

Embed from Getty Images

Tom Hanks in Rita Wilson

Poročena sta že 30 let in imata štiri otroke. Tom pravi, da je že ob prvem pogledu začutil, da je Rita nekaj posebnega. V nekem intervjuju je o njej rekel: “Želim si, da bi vsak moški imel možnost preživeti svoje življenje s tako dobro prijateljico, strastno ljubimko, srčno partnerko in lepo žensko, kot sem ga jaz.”

Da to tudi resnično misli, pa se vedno pokaže na rdečih preprogah, kjer Hanks skuša čim več časa preživeti z ženo, raje kot z novinarji. Večkrat so ga že opazili, kako jo lepo urejeno tudi fotografira z lastnim telefonom.

Ko so Riti pred tremi leti diagnosticirali raka na prsih in ji odstranili obe dojki, je bila še sama presenečena, kako lepo je Tom skrbel zanjo. Sam pa pravi, da je skrivnost za srečen zakon preprosta: “Poroči se s pravo osebo!”


Will Smith

Preberite še:
Will Smith: Vstanite iz udobnega naslonjača in delajte napake

Embed from Getty Images

Will Smith in Jada Pinkett Smith

Spoznala sta se leta 1994, ko je Jada opravila avdicijo za Willovo dekle v nanizanki Princ z Belaira. Vloge ni dobila, ujela pa je Willa. Poročila sta se leta 1997 in sta lani praznovala že 20. obletnico poroke. V preteklih letih so se tabloidi večkrat razpisali o domnevnih težavah v njunem zakonu, celo, da se ločujeta, vendar Will in Jada vztrajata skupaj in drug o drugem v javnosti nikdar ne izrečeta slabe besede, izražata si le podporo.

Da iz leta v leto ostajata skupaj, je najboljši dokaz, da se rumeni mediji motijo.


POPE FRANCIS,NEWLYWEDS

Preberite še:
Papež pozna skrivnost, kako se zakonci lahko izognejo ločitvi

Embed from Getty Images

Kristen Bell in Dax Shepard

Par sta 11 let, poročena pa 5 in imata dve hčerki. Dax je v intervjuju rekel, da njemu poroka ne pomeni veliko, zavedal pa se je, da veliko pomeni Kristen, zato jo je zaprosil.

Poudaril je, da je zakonsko življenje polno takšnih prilagajanj, da je zakon trdo delo, ki ni vedno prijetno, ampak če se tega dela ne lotiš, kmalu nimaš več zakona.

Kristen je v čestitki mladoporočenima oboževalcema zapisala, naj ju ne bo strah zakoncu pokazati tudi svojih ran, hkrati pa naj bosta kar se da velikodušna do slabosti drug drugega. Pravi, da se tega pravila z Daxom držita in kdorkoli ju vidi, kako iskriva sta, ko se kje pojavita skupaj,
bo zaupal njunemu receptu.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst.


PHONE TAKING PHOTO

Preberite še:
6 pasti na socialnih omrežjih, ki škodujejo vašemu zakonu


CHARLES AND ZITA

Preberite še:
5 cesarjevih nasvetov za dober zakon


DIVORCE

Preberite še:
4 načini komunikacije, ki lahko zakon pripeljejo do ločitve

Tags:
odnosizakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.