Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Motivira me, da gledalcem predstavljamo vsebine, ki jim pomagajo bolje in lepše živeti”

Anja Markovic

Ana Gregorič Photography

Katarina Berden - objavljeno 22/12/22

Ženska ženski – novinarka, televizijska voditeljica in urednica televizijskega programa Anja Markovič

Anja Markovič je novinarka, televizijska voditeljica, moderatorka dogodkov in še marsikaj. Trenutno je urednica jutranjega televizijskega programa Jutro na Planetu. Pri svojem delu rada prepoznava in ustvarja zgodbe, jim da težo in veljavo. Kot pravi, so jo izkušnje na televiziji oplemenitile s širino in modrostjo.

Je pristna in kreativna duša z izrazitim čutom za sočloveka, velika ljubiteljica narave in gibanja in samooklicana gurmanka.

1. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …?
Odvisno od hormonov in menstrualnega cikla. To tako je pri nas ženskah. 😊 A ne glede na vse, večino časa sem zadovoljna s tem, kar vidim v ogledalu.

2. Biti urejena je za vas pomembno, ker …?
… se potem bolje počutim. To naredim predvsem zase. Imam pa tudi svojo drugo “neurejeno” plat, ki mi prav tako prinaša ogromno zadovoljstva. Udobna oblačila, dnevi brez ličil … To vsako leto bolj cenim. 

Anja Markovic

3. Kako se ob vseh obveznostih in vsesplošnem pomanjkanju časa posvetite svojemu partnerju?
Nisva tisti par, ki si dnevno pušča romantična sporočila in neprestano izkazuje ljubezen, nama pa veliko pomenijo najini vikend pobegi in skupno uživanje. Takrat so vedno na urniku športne aktivnosti v naravi in uživanje v dobri hrani. To sva midva in tako negujeva najin odnos.

4. V službi ste imeli naporen dan – nosite delo in težave domov? Kako se temu izognete?
Težav in dela večino časa ne nosim domov, načeloma o službi doma sploh ne govorim, ker se mi zdi, da se potem delo nikoli ne konča. Zelo cenim in negujem svoj prosti čas, med vožnjo domov preklopim iz službenih obveznosti na prostočasne. To je moj recept za ohranjanje ravnovesja v življenju.

5. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni, in kaj ste se iz nje naučili?
Poslovno in zasebno me je delo na televiziji in vse, kar je to prineslo zraven, močno oblikovalo in preoblikovalo. Hvaležna sem tudi za triletni skok iz medijev, ki mi je odprl oči in mi pokazal, kdo zares sem, kaj želim in česa ne.

Zadnjih deset let je bilo zame zelo intenzivnih in zadovoljna sem izkušnjami, ki sem jih v teh letih nabrala, in s tem, kar sem na podlagi teh postala.

Anja Markovic

6. Trenutno ste urednica jutranjega televizijskega programa. Kaj vas pri vašem delu veseli in motivira?
Vse. Vsako jutro se veselim novih tem, ki jih obravnavamo z gosti, vsako jutro se veliko novega naučim in sem ponosna na našo ekipo. Motivira me, da gledalcem predstavljamo vsebine, ki jim pomagajo bolje in lepše živeti, postati najboljša različica sebe.

7. Znani ste po svoji pozitivni energiji in dobri volji, ki v hitrem tempu življenja nista vedno samoumevni. Kako kljub stresu, krmarjenju med poslovnim in zasebnim življenjem ohranjate nasmeh na obrazu?
Saj mi ne uspeva tako pogosto, a nič zato. Čeprav se ne smejim ves čas, sem zadovoljna s svojim življenjem in to je najbolj pomembno.

8. Na omrežjih veliko govorite in poudarjate, da moramo skrbeti zase, za svoje duševno zdravje. Če bi lahko podali en nasvet našim bralcem v zvezi s skrbjo zase, kaj bi jim rekli?
Postavi se na prvo mesto, bodi to, kar si, zavej se svoje vrednosti in jo pokaži svetu. Zato si tu. Ne zadovolji se z manj, kot meniš, da si zaslužiš.

Anja Markovic

9. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Vse mine, tudi to bo. In potem se zabubim vase …

10. Biti ženska je lepo, ker …?
… ni nikoli dolgčas. Tako rekoč si, če se znaš poslušati in slišati, vsak teden druga ženska. Govorim seveda o menstrualnem ciklu in hormonih, zaradi katerih gremo ženske vsak mesec skozi štiri letne čase.

Vsako leto tudi bolj čutim moč in modrost, ki jo imam kot ženska v sebi. Veselim se novih in novih razodetij. Lepo je, ko se slišiš in živiš v skladu s tem. Tako je življenje lahkotnejše.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.