Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

“Zaupava, da bo Bog Charlieja držal za roko in z njim hodil korak za korakom po poti zdravljenja”

Nick-Schnarr-Brooklyn-Diamond-Schnarr-and-Charlie

Brooklyn Diamond Schnarr | Facebook

Lucandrea Massaro - objavljeno 23/11/22

Charlie Shnarr je star šest let, imel je težko otroštvo, zaznamovano z bolnišnicami in operacijami. Ne glede na vse pa ima družino, ki ga ima rada, in levji značaj

Mali Charlie je danes star šest let. V svojem kratkem življenju je prestal nemalo težkih trenutkov.

Že v nosečnosti so se pojavile težave: hidrocefalus

Ko se je rodil staršem Brooklyn in Nicku, so zdravniki povedali, da ima mali Charlie hidrocefalus: bolezensko stanje, za katerega je značilna čezmerna količina cerebrospinalnega likvorja v lobanji, kar ustvarja povečan pritisk in s tem lahko otežuje razvoj možganov. 

Dečku niso dajali upanja za preživetje, zdravniki so govorili, da bo umrl ali imel hude možganske okvare, starše so pripravili na vse možne izide, tudi na prekinitev zdravljenja “iz usmiljenja”. Vendar njegovi starši niso obupali: zaupali so in zgodilo se je nekaj nepričakovanega.

Charliejevo telo je našlo način, kako odvajati odvečen cerebrospinalni likvor in tako se je z intenzivne terapije domov vrnil zdrav in brez možganskih okvar. Oče Nick je svoje misli delil na Facebooku:

“Sem praktičen človek, ki gotovo zaupa v medicinsko znanost in tehnologijo. Globoko v svojem srcu pa vem, da je tu posredoval Bog. Bog obstaja in še vedno dela čudeže.”

Znova se pojavijo težave: rak

Mali Charlie je zaživel svoje življenje, vendar njegovih zdravstvenih težav in preizkušenj ni bilo konec. Pri štirih letih, leta 2020, je slaba novica kot strela z jasnega udarila v njihovo družino. Charlie je zbolel za težko in redko obliko raka.

Operacija je uspela, kirurgi so uspeli odstraniti rakasto tkivo, vendar je Charlieja čakalo še 30 tednov kemoterapije, telesno zelo napornega zdravljenja, zlasti za otroka. Vendar je Charlie močan, starši pa vedo, da ima tudi posebno podporo “od zgoraj”. 

“Jaz in Brooklyn popolnoma zaupava, da bo Bog Charlieja držal za roko in z njim hodil korak za korakom po poti zdravljenja. Vsem iz srca hvala za molitve in lepe želje. Vso to podporo čutimo, tudi Charlie jo čuti, in vem, da Bog sliši te molitve.”

Charlie je zmagal: vrnil se je v šolo

Charliejeve kalvarije je konec, upajmo, da za zmeraj. Končno je lahko šel v šolo in ni mu več treba razmišljati o injekcijah, operacijah in zdravnikih. Njegova mama je dan njegove vrnitve v šolo tako ubesedila na socialnih omrežjih:

“Slavite Boga za veličastne novice današnjega dne! Danes zvečer smo molili skupaj kot družina, s srcem polnim hvaležnosti.”

Njegovo otroštvo je bilo drugačno, zdaj pa lahko s starejšima sestrama in starši uživa normalno življenje. Njegova družina pa je z izjemno vero prenašala te preizkušnje in ga podpirala.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Marina Vidmar.

Tags:
bolezenotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.