Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Devetletnica izumila pripomoček, ki staršem pomaga, da otrok ne pozabijo v avtomobilu

Sophie Rapson

Jenny Rapson | zajem zaslona | Youtube

Cerith Gardiner - objavljeno 27/10/22

Četrtošolki je uspelo najti rešitev za problem, zaradi katerega vsako leto v povprečju umre 38 dojenčkov

Med najbolj žalostnimi zgodbami, ki jih tu in tam preberemo v novicah, so gotovo tiste o majhnih otrocih, ki jih po nesreči pustijo v vročih vozilih. Zaradi vročinskega udara vsako leto v povprečju umre 38 dojenčkov, ki jih starši pozabijo v avtomobilu.

Ko je torej četrtošolka Sophie morala pripraviti projekt za šolsko “zborovanje izumiteljev”, se je odločila, da bo poskušala rešiti to težavo.

Sophiejina mama Jenny Rapson je hčerko spodbudila, naj poišče izum, ki bo rešil določen problem, kar nikakor ni preprosta naloga. Sophie se je odločila, da bo izumila napravo, ki bo pomagala zagotoviti, da njenega mlajšega brata nikoli ne bodo pozabili v družinskem avtomobilu.

Preprosta, toda pametna zamisel vključuje način, kako povezati otroka in starše. Sophie je s pomočjo dveh velcro ježkov, ki se ovijeta okoli avtomobilskih ključev in otrokovega pasu na avtomobilskem sedežu, ter dolge raztegljive vrvice izumila “Sophiejino otroško spominčico”.

Sophiejin izum je resnično nekaj posebnega, saj izhaja iz želje po zaščiti dojenčkov, občudovanja vredno pa je tudi dejstvo, da je nekdo tako mlad sodeloval pri reševanju težave, ki povzroča toliko bolečin.

Čeprav Sophie sama ne izdeluje elementov za oblikovanje domiselnega izuma, “spominčice” ni težko sestaviti. V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate, kako učinkovita in enostavna za uporabo je naprava, katere izdelava bi stala 12 dolarjev, kar znaša približno prav toliko evrov.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.