Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Je on vaš pravi? Preverite s temi petimi idejami za zmenek

shutterstock_1666874026.jpg

Shutterstock

Cecilia Pigg - objavljeno 26/10/22

Situacije, v katerih boste prišli do neprecenljivih spoznanj o svoji simpatiji

Ste že kdaj slišali za nasvet: Pazi, kako se tvoj zmenek obnaša do natakarja v restavraciji? Izkazalo se je namreč, da je to, kako posameznik ravna z ljudmi okoli sebe, ki mu v kakršnikoli vlogi služijo, dober vpogled v njegov značaj.

Opazovanje odzivov vaše simpatije v najrazličnejših situacijah vam tako lahko pomaga bolje ugotoviti, kakšna je – še posebej, če sta se spoznala pred kratkim in o njem še ne veste veliko.

Fantje in dekleta, ki so še na začetku spoznavanja, za mesta zmenkov pogosto izberejo kavarne in restavracije. S tem seveda ni nič narobe, vam pa najverjetneje ne bo pomagalo pri spoznavanju vseh vidikov osebnosti in značaja vašega izbranca.

Našli smo nekaj idej, ki vam lahko pomagajo pri spremembi vajine rutine zmenkov in s pomočjo katerih boste o potencialnem zakoncu izvedeli več.

1Načrtujta enodnevni izlet

Potovanje z nekom je povsem drugačna izkušnja od sproščenega pogovora v kavarni. Sama sem to odkrila med potovanjem s prijatelji po Italiji. Drug drugemu smo se morali prilagajati glede na zanimanja, razpoložljiva denarna sredstva in celo pri hitrosti hoje.  

Če želita izkusiti, kako bi bilo videti vajino skupno potovanje, se odpeljita v mesto, ki ga ni obiskal še nihče od vaju. Pozorni bodite na naslednje vidike: Čemu dajeta prednost pri načrtovanju? Uživata v načrtovanju ali se vama ta korak sploh ne zdi potreben? Kako prenašata spremembo načrtov, ko se stvari ne odvijajo po pričakovanjih?

Ni pravega ali napačnega načina potovanj. Če se jih oba lotevata drugače, to še ne pomeni, da bi se morala raziti. Gre le za zavedanje sebe in svojega sopotnika ter upoštevanje potreb obeh.

2Skupaj pazita otroka

Bližnjim ponudite, da skupaj pazita njihove otroke, in med tem opazujte, kako vsak od vaju komunicira z otroki.

To lahko nakaže, h kakšnemu slogu vzgajanja se nagibata in je lahko dobra popotnica za pogovor o starševstvu in svojih pričakovanjih glede otrok.  

3Prostovoljno delo

Eden boljših zmenkov, na katerega sva šla, je bila pomoč organizaciji, ki brezdomcem po vsem svetu zagotavlja osnovne pripomočke. Raztovarjanje tovornjaka, spoznavanje drugih prostovoljcev, razdeljevanje hrane in klepet z drugimi, kar je trajalo več ur. Ne samo, da je bil to eden bolj prijetnih zmenkov, ampak naju je sodelovanje drug z drugim in s skupino zelo povezalo.

Kako se vaš zmenek obnese pri delu v skupini, z ljudmi, ki jih ne pozna? Ali uživa in se sprosti v novih situacijah?

4Preizkusita se v novem hobiju

Skupno učenje nove veščine lahko pokaže veliko, tako o vaši potrpežljivosti kot o zanimanjih in sposobnostih vašega izbranca. Tehnične trgovine, lokalne knjižnice ali društva pogosto ponujajo brezplačne tečaje raznovrstnih spretnosti. 

5Postavljajte različna vprašanja

Če so bili vajini pogovori do zdaj bolj površinski in ste pripravljeni iti globlje, boste morda potrebovali nekaj idej. V pomoč so vam na primer lahko vprašanja, o katerih se pogovarja večina parov med pripravami na poroko.

Bistvo vseh zmenkov je izvedeti več o tem, kdo je druga oseba in kaj jo motivira. Preden ne spoznate vseh skupnih interesov, vajinih načinov spopadanja v različnih situacijah in tudi vajinih razlik, namreč ne morete priti do sklepa, ali je to oseba, s katero želite preživeti preostanek življenja.

Obilo blagoslova pri spoznavanju življenjskega sopotnika!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Kolenc.

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.