Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Cenjeni gasilke in gasilci, to je nekaj vam v čast

4675661.jpg

Fotografija je last Špele Hočevar

Špela Hočevar je v naši gasilski zgodbi gostovala lani

Lojze Grčman - objavljeno 03/10/22

Napovedujemo: na Aleteii in Družinini spletni strani bodo gostovale gasilke z raznih koncev Slovenije

Pomen gasilstva v Sloveniji je neprecenljiv. Ko nas zadene praktično kakršnakoli nadloga, gasilci prav gotovo niso daleč. Gasilsko društvo ima skoraj vsaka vas. Tam svoje plemenito poslanstvo opravljajo ljudje številnih generacij, od malčkov pa do upokojencev. Gre za povsem konkretno življenje po evangeliju: pomoč, služenje bližnjemu v njegovih največjih stiskah. Še več, tudi izpostavljanje nevarnosti.

Na pomoč!

To se je še posebej pokazalo v letošnjem poletju, ko so na Krasu divjali uničujoči požari, nešteti poklicni in prostovoljni gasilci pa niso oklevali. V zahtevnih, celo brutalnih razmerah so se izpostavili nevarnosti, nekateri so tvegali tudi življenje.

V oktobru, mesecu požarne varnosti, bomo zato izvedli poklon vsem gasilcem. Če smo bolj natančni, se bomo tokrat osredotočili predvsem na gasilke in gasilske družine. Kako združujejo gasilstvo z zasebnim življenjem, kako se počutijo med večinsko moško populacijo, katere intervencije so pustile najgloblji pečat …

Članki v znamenje hvaležnosti

Tako kot lani smo si podali roko s spletnim portalom Družina. Skupaj smo ustvarili osem osebnih zgodb, svojevrstnih portretov gasilk z različnih koncev Slovenije. Vsak teden do konca oktobra si boste tako na naši in Družinini spletni strani lahko prebrali dva zanimiva gasilska članka. Ob tem pa vas vabimo, da na naših družbenih omrežjih delite svoje zanimive fotografije in prigode.

Napovedano serijo člankov pripravljamo z veliko hvaležnostjo za vaše delo in požrtvovalnost, spoštovani gasilke in gasilci. Naj bo vaš zavetnik sveti Florijan mogočen priprošnjik na vseh vaših poteh in posredovanjih.  

Tags:
gasilci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.